Wapariutta rytmittää sopivasti se, kun lukukausien aikaan toimitaan kahvilalla ja kesäisin liikkuvalla tyylillä Walkers-auton kyydissä.

Marjoa on nuorten kanssa jutellessa yllättänyt ja lämmittänyt se, miten suoraan ja rehellisesti nuoret haluavat jutella.

Usein juttu lähtee ihan arkisista asioista liikenteeseen, miten koulussa on mennyt ja mitä olet tänään tehnyt. Sit yhtäkkiä huomaat että mennään tosi henkilökohtaisiin aiheisiin, vaikeuksiin koulussa tai sivulauseessa kysytään, tiedätkö sä kuka vois mua auttaa, Marjo kuvailee.

Vuoden aikana hän on oppinut tuntemaan ja tietämään, mihin suuntaan nuori kannattaa ohjata, jos huoli herää. Nuorisotyön kentän kanssa verkostoitumisen lisäksi vapaaehtoisuus on tuonut uusia ulottuvuuksia myös omaan elämään.

En ennakkoon tiennyt, että tämä Walkersin yhteisö on niin tiivis. Olen löytänyt uusia ystäviä, Marjo iloitsee.

Hän kertoo oppineensa nuorista ja heidän vapaa-ajastaan paljon. Juttelun lomassa tutustuu nuorten harrastusten lisäksi muihin alueen nuoriin.

Nuorista löytyy mielettömän hienoja persoonia. Ne on kiinnostavia. Tykkään kohtaamisista eri elämänvaiheissa olevien nuorten kanssa ja siitä että saa olla läsnä myös muille kuin omille lapsilleen. Nuorilta saatu positiivinen palaute on se elämän suola.

Marjon mukaan monesti nuoret kaipaavat ihan vain läsnäoloa ja kiireettömyyden tuntua. Sitä että voi vain istua toisen vieressä vaikkei olisi mitään sanottavaa.

Turvallisia aikuisia ei voi koskaan olla liikaa. Se antaa nuorille tunteen että heitä välitetään monesta suunnasta. Läsnäolo ja kuuleva korva usein riittää. On paljon asioita, joista nuoret ei halua puhua omien vanhempien kanssa. Vähän tuntemattomamman kanssa on helpompaa.

Marjo, miksi suosittelisit wapariutta ja vapaaehtoistyötä Walkersissa?

Voin suositella wapariutta lämpimästi ihan kaikille, ammatista tai iästä riippumatta. Meillä kaikilla on nuorille jotain annettavaa. Eikä tämä vaadi aikaa kuin hetkittäisiä tunteja silloin tällöin, ei sido ketään niin että pitäisi olla joka viikko kahvilalla. Waparius avartaa maailmankuvaa oman arjen ulkopuolelle, ja se on mulle se innostavin asia!, Marjo tiivistää.

WALKERS SIILINJÄRVI
Siilinjärven kunta

Julkulantie 2, nuorisotalo Semppis
Suvi Eskola, p. 044 7401 366, suvi.eskola@siilinjarvi.fi
Miia Väistö, p. 044 7401 470, miia.vaisto@siilinjarvi.fi
Katja Kohonen, p. 044 7401 312, katja.kohonen@siilinjarvi.fi
Jaana Niiranen, p. 044 7401 141, jaana.niiranen@siilinjarvi.fi

Walkers Siilinjärvi Facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme