”Tärkeimpiä on ne normaalit illat kahvilalla”

Walkers-vapaaehtoinen eli wapari voi olla monella eri tavalla. Siitä todiste on monenlaisessa mukana ollut Juha Koivulaakso. Hän on waparina:

  • Keittänyt kahvia ja jutellut nuorten kanssa Walkers-kahvilalla jo kolmen vuoden ajan
  • Auttanut kahvilan remontissa maalaamalla seiniä ja asentamalla Elisan wifi-yhteyden nuorten käyttäväksi
  • Koronan aikaan jutellut Discord-yhteisöpalvelussa nuorten kanssa
  • Osallistunut nuorten mukana mikroautoilutapahtumaan

 

”Tärkeimpiä on ne normaalit illat kahvilalla. Lempipaikkani on olla ovella vastaanottamassa ja kohtaamassa jokainen nuori ainakin lyhyesti. Touhukkaan illan jälkeen on tunne, että on saanut jotain aikaan. Se tuo elämään mielekkyyttä ja myös apua työelämään, kun on enemmän varmuutta erilasten ihmisten kohtaamiseen”, Juha kommentoi waparina olemisen parhaita puolia.

Yrritysyhteistyön kautta vapaaehtoiseksi

”Kun teen vapaaehtoistyötä, saan elämään lisää merkityksellisyyttä. Kuin antaisi joululahjoja läheisille.”

Juha lähti alun perin mukaan vapaaehtoistoimintaan Elisa Oyj:n ja Walkersin yhteistyön kautta. Elisalla työskentelevän Juhan mielestä waparina oleminen on mainiota vastapainoa toimistotyölle, se auttaa ymmärtämään nuorten maailmaa paremmin ja antaa Walkers-kahvilan työntekijöille mahdollisuuden keskittyä täysillä yksilötyöhön nuorten kanssa.

”Olin myös mukana mikroautoilutapahtumassa nuorten kanssa. Se oli mieleenpainuva hetki, kun nuoret uskalsivat kokeilla uutta!”

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Helsingin Walkers on kaikille 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kohtaamis- ja ajanviettopaikka. Se sijaitsee osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6 ja on pääsääntöisesti auki arkisin klo 15–20.

Lisätietoa osoitteessa walkers.fi.

Tilaa uutiskirjeemme