Walkers-syksy pyörähtää jälleen vauhdilla käyntiin! Walkers-toiminnassa nuoria kohdataan eri puolilla Suomea niin kohtaamispaikoissa, jalkautuen kuin liikkuvan nuorisotyön menopeleissä. Turvallisina aikuisina toiminnassa on mukana sekä nuorisotyön ammattilaisia että vapaaehtoistyöntekijöitä eli wapareita.

Uusin tulokas Walkers Leppävirta aloittaa toimintansa syyskuun puolivälissä. Pietarsaaren Walkers aloitti puolestaan toukokuussa. Tervetuloa Walkers-perheeseen!

Walkers-paikkakuntia ovat myös Helsinki, Siuntio, Lahti, Kotka, Hamina, Imatra, Savonlinna, Varkaus, Kauhajoki, Eurajoki, Oulu ja Sodankylä.

Aseman Lapset ry:n omistamia matkailuauto-Wautoja toimii eri puolilla Suomea tällä hetkellä viisi. Renkaiden päällä liikkuvissa nuorisotiloissa paikalliset nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoiset aikuiset kohtaavat nuoria siellä, missä he milloinkin ovat. Nämä liikkuvat nuorisotilat on nimetty kissaeläimiksi ja niiden avulla paikkakunnilla voidaan kokeilla liikkuvaa nuorisotyötä.

Puuma toimii Turussa ensi helmikuuhun asti. Tiikeri hyrrää Hankasalmella syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen se siirtyy Liperiin. Pantteri lopettelee juuri työrupeamaansa Paraisilla ja siirtyy seuraavaksi Sipooseen. Leopardi on toiminut Ahvenanmaalla maaliskuusta lähtien, ja toiminta siellä jatkuu edelleen yhteistyökumppanin vaihtuessa lokakuun alussa. Ilves puolestaan on tällä hetkellä huollossa ja sen suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

Wautojemme lisäksi muutamilla paikkakunnilla on käytössään omia Wautoja. Keravan uunituoreen Wauto-Kerbiilin ensimmäinen toimintakausi on menossa ja päättyy vuoden lopussa. Pietarsaaressa Walkers-toimintaa toteutetaan Seepraksi nimetyllä Wautolla ainakin ensi vuoden loppuun saakka.

Liikkuvaa nuorisotyötä tehdään myös Walkers-bussilla, joka aloittaa syksynsä Helsingin Tapulikaupungissa avaten ovensa siellä kahtena iltana viikossa.

Walkersissa on nimensä mukaisesti kyse elämänasenteesta: kulkemisesta ja kulkijoiden kohtaamisesta. Walkers-toiminnassa toimitaan matalan kynnyksen periaatteella, ja aikuiset kohtaavat nuoria hyvällä ja reilulla asenteella.

Nuoret voivat viettää aikaa kaveriporukalla, yksin tai turvallisten aikuisten seurassa. Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa. Aseman Lapset ry toimii valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille.

 

.

Lisätietoa Walkers-toiminnasta

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, kouluttaja
040 777 8683
minna.lahtela@asemanlapset.fi

 

Paikallisten Walkersien yhteystiedot ja lisää tietoa Walkers-toiminnasta:

www.walkers.fi

Tilaa uutiskirjeemme