Aseman Lasten suositut etävanhempainillat teinien vanhemmille tulevat taas! Tänä keväänä kokoonnutaan kahtena iltana maalis- ja toukokuussa monia vanhempia mietityttävien aiheiden äärelle. Nyt puhutaan muun muassa teinin ihmissuhteista ja vapaa-ajanvietosta.

 

Iltojen aiheista on keskustelemassa Aseman Lasten työntekijöitä ja muita nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia.

ILMOITTAUDU MUKAAN! 

Vanhempainilta 26.3.

Kevään ensimmäinen avoin etävanhempainilta tiistaina 26.3. klo 18–19.30:

”Kenen kanssa sä meet?”

Kuinka tukea nuorta ihmissuhteiden viidakossa

 

Maaliskuun vanhempainillassa puhutaan nuoren ihmissuhteista ja vanhemman roolista niiden kiemuroissa. Nuoren suhde vanhempiin, kavereihin, ihastuksen kohteisiin ja muihin ihmisiin muuttuu hurjalla vauhdilla ja aiheuttaa monenlaisia tunteita ja tilanteita.

Miten voin vanhempana olla tukemassa nuortani ihmissuhteiden viidakossa? Kuinka voin auttaa yksinäisyyden, sydänsurujen tai riitojen keskellä? Kuinka osaan näyttää hyvää esimerkkiä vuorovaikutustaidoissa ja miten voin kannustaa turvallisiin kaveri- ja seurustelusuhteisiin?

Illan aikana äänessä ovat Aseman Lasten työntekijät Minttu Oinonen ja Saara Kankaanpää sekä sosiaalipedagogi Emnet Tarer. Minttu Oinonen toimii mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman toimintavastaavana ja Saara Kankaanpää kiusaamiseen puuttuvassa K-0-toiminnassa. Emnet Tarer on on työskennellyt muun muassa koulukuraattorina ja sosiaaliohjaajana.

 

Vanhempainilta 15.5.24

Kevään toinen avoin etävanhempainilta keskiviikkona 15.5. klo 18–19.30:

”Siis missä sä oot?”

Kuinka tukea nuorten turvallista vapaa-ajanviettoa

 

Toukokuun vanhempainillassa, kesän kynnyksellä, keskustellaan nuorten vapaa-ajanvietosta. Lämmin ilma saa meidät kaikki siirtymään enemmän ulkotiloihin, eikä teiniä ehkä oikein enää näy kotona. On hienoa, että nuorella on ystäviä ja mielekästä tekemistä, mutta miten voin vanhempana pysyä tilanteen tasalla ja asettaa sopivia rajoja?

Missä ja miten pitkään teini saa viettää aikaansa? Millaisessa porukassa nuori saa liikkua ja mitä tehdä? Ja millaisin säännöin näitä voi rajata? Miten voin tietää, mitä teini tekee puhelimellaan? Pitääkö kaikilla nuorilla olla ohjattuja harrastuksia?

Illan puhujat varmistuvat myöhemmin.

 

 

Tilaa uutiskirjeemme