Osallisuuskoulutus nuorten kanssa työskenteleville Kotkassa 22.2.

Kuinka osallistamme ne nuoret, jotka eivät osallistu?

Osallisuuden tunne syntyy pohjimmiltaan pienistä, yksinkertaisista asioista. Osallisuuskoulutus herättää ajattelemaan nuorten osallisuutta ja heille suunnattuja palveluitamme uusista näkökulmista ja innostaa tarjoamaan kuulluksi tulemisen kokemuksia kaikille nuorille. Koulutuspäivään 22.2. ovat tervetulleita kaikki nuorten parissa työskentelevät ammattilaiset niin Kotkan seudulta kuin muualtakin.

Walkers-toiminta ja liikkuva nuorisotyö ovat tulleet osaksi Kotkan nuorisotyötä. On aika haastaa yhteystyökumppaneita mukaan pohtimaan, kuinka osallistamme ne nuoret, jotka nyt eivät osallistu toimintaamme. Osallisuuskoulutuksessa kysytään myös, millaista yhteistyötä tarvitsemme ja kuinka varmistamme palveluiden saatavuuden kaikille nuorille.

Koulutuksessa kuullaan myös, kuinka Walkers-autoilla kaikille nuorille mahdollistetaan vahva kuulluksi tulemisen ja osallisuuden tunne arkisten kohtaamisten kautta.

Nuorille suunnatut palvelut on rakennettu toisinaan monimutkaiseksi himmeliksi eivätkä palvelut ole saatavilla kaikille tai kaikkialla. Osa nuorista putoaa kaikkien vaikuttamiskanavien ja palveluiden ulkopuolelle. Tämä vahvistaa nuorten eriarvoistumista entisestään. Mitä voimme tehdä, että osallisuus olisi kaikkien nuorten saavutettavissa ja ettemme kiihdyttäisi nuorten eriytymistä aktiivisiin ja passiivisiin emmekä nostaisi kynnystä palveluihin pääsemiseksi?

Tilaisuuden järjestää Kotkan nuorisotoimi, Kotka-Kymin seurakunta ja Aseman Lapset ry. Koulutuksessa on runsaasti aikaa keskustelulle ja kahvitarjoilu.

Kouluttajat: Aseman Lapset ry:n valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela ja Walkers-koordinaattori Niilo Karjalainen. Mukana myös Walkers Kotkan toimintavastaavat.

Aika: keskiviikko 22.2.2023 klo 13.00–15.30

Paikka: Kotka, yhteisötalo Messi A-talo, sali

Osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista.

Tervetuloa!

Kaksi henkilöä pelaa korttipeliä, korteissa lukee skippo.

Kysy lisää!

Minna Lahtela

valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava

040 777 8683

minna.lahtela@asemanlapset.fi

Tilaa uutiskirjeemme