Kouluväkivaltaa ratkomassa yhteisen nuotiopiirin äärellä 31.1.

THL yhteistyössä Opetushallituksen ja Aseman Lapset ry:n kiusaamiseen ja kouluväkivaltaan puuttuvan K-0-toiminnan kanssa järjestää tilaisuuden, jossa syvennetään ymmärrystä yhdessä toimimisen mahdollisuuksista vakavissa ja pitkittyneissä kouluväkivaltatilanteissa.

Aamupäivän tapahtuma on suunnattu laajasti sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sivistystoimen ammattilaisille. Iltapäivä on systeemisen toimintamallin verkostopäivä. Päivän aikana on mahdollisuus verkostoitua muilta hyvinvointialueilta, kunnista ja järjestöistä osallistuvien asiantuntijoiden kanssa.

Tilaisuudessa esitellään Aseman Lasten K-0-toimintaa. K-0-toiminnan tarkoitus on tulla ratkomaan kiusaamis- ja väkivaltatilanteita silloin, kun koulun omat keinot eivät riitä tilanteen ratkaisemiseksi. Pitkään jatkuneet tilanteet ovat voineet eskaloitua monimutkaisiksi vyyhdeiksi, joissa esimerkiksi huoltajat ovat riitautuneet keskenään ja menettäneet luottamuksen koulua kohtaan.

Jokainen tapaus on erilainen. K-0-koordinaattori ei siis saavu koululle valmiin ratkaisusuunnitelman kanssa, vaan keinot valitaan joka kerta tapauskohtaisesti. Työssä tarjotaan muun muassa konsultaatiota, hyödynnetään sovittelua, toteutetaan yksilöllistä kohtaamista, ohjataan tarvittaviin palveluihin ja hyödynnetään eri ammattiryhmien osaamista ja menetelmiä. Tilanteita seurataan myös niiden rauhoituttua.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua sekä paikan päällä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiloissa, Mannerheimintie 166, Sali J1 tai etänä. Tutustu tarkemmin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 24.1. mennessä THL:n sivuilla.

Kuvituskuva lasten ja nuorten nujakoinnista.

Tilaa uutiskirjeemme