Cafe Walkers ke 20.3. teemalla ”Miten nuoresta tulee tuttu?”

Nuorisotyön mahdollisuudet ilmiöihin vastaamisessa

Aseman Lapset ja Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia kutsuvat nuorten parissa toimivia ammattilaisia keskustelemaan nuorisotyön mahdollisuuksista tarttua erilaisiin nuoria koskettaviin ilmiöihin. Millaisia toimivia keinoja jo on, mitä ehkä tarvitaan lisää?

Erilaiset ilmiöt nuorten parissa puhututtavat ja työllistävät nuorten kanssa työskenteleviä. Uutisointi nuorten vapaa-ajanvietosta on usein negatiivissävytteistä eikä aikuiset somekeskusteluissakaan aina muista hyviä käytöstapoja. Usein ihmetellään, missä nuorisotyö on.

Nuorisotyön ammattilaisten suusta puolestaan kuulee usein termin “tutut nuoret” viittauksena nuoriin, joihin on kontakti ja keskusteluyhteys. Mutta entä tuntemattomat nuoret? Usein ilmiöt kasvavat huolestuttaviksi juuri sellaisten nuorten keskuudessa, jotka eivät ole riittävissä määrin nuorille tarkoitettujen palveluiden piirissä.

Kutsumme työssään nuoria kohtaavia ammattilaisia yhteen pohtimaan, miten tuntemattomistakin nuorista tulee tuttuja ja miten heihin saadaan ilmiöiden keskellä kontakti. Millaisia toimia nuorten kanssa työskentelevien tulisi toteuttaa ennen kuin ilmiöt pääsevät eskaloitumaan? Entä miten puuttumiselle haetaan oikeutus?

Keskustelua alustavat valtakunnallisen Walkers-toiminnan vastaava Minna Lahtela ja Walkers-bussin ja löytävän nuorisotyön toimintavastaava Eliisa Ahlstedt Aseman Lapset ry:stä sekä projektitutkija Essi Helin Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juveniasta (XAMK).


Aika:
ke 20.3. klo 9–11.30. Paikan päällä osallistuvilla mahdollisuus aamupalatarjoiluun klo 8.30 alkaen.
Paikka: Päivärannan kurssikeskus, Päivärannantie 7, 55910 Imatra tai etäosallistumismahdollisuus.

Toivomme paikan päälle sekä linjoille eri tehtävissä nuorten parissa toimivia ammattilaisia! Opiskelijoille tarjoamme osallistumismahdollisuuden etänä.

Lisätietoja Minna Lahtelalta, minna.lahtela@asemanlapset.fi tai 040 777 8683.

Tilaisuudessa kerättyä materiaalia tullaan käyttämään yhteisöpedagogin (yamk) opinnäytetyön taustamateriaalina. Tästä kerrotaan tilaisuudessa tarkemmin.


Cafe Walkers on Aseman Lasten kiitelty keskustelutilaisuusformaatti, joka on suunnattu lapsia ja nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille ja asiantuntijoille. Keskustelua viritetään aiheeseen liittyvillä asiantuntija-alustuksilla, joiden jälkeen sana on vapaa.

Tämä tilaisuus on osa Aseman Lasten Walkers-toiminnan 30-vuotisjuhlavuotta.

Kuva, jossa tekstiä sinisellä taustalla: Cafe Walkers goes Imatra ke 20.3.24 klo 9–11.30 teemalla Miten nuoresta tulee tuttu. Paikka: Päivärannan kurssikeskus, Imatra tai etäosallistuminen. Alakulmassa kuvituskuva nuorista, jotka ovat selin kameraan ja kävelevät urbaanissa ympäristössä.

.

Walkersin 30v-logo. Alla slogan: Nuoruuden turvaaja jo 30 vuotta.

.

XAMK Juvian logo.

.

.

Tilaa uutiskirjeemme