Café Walkers -keskustelutilaisuus 7.6. Helsingissä

Oivalluksia oppivelvollisuuden laajentamisesta

 

Syksyllä 2021 astui voimaan laajennettu oppivelvollisuus, joka toi muutoksia toisella asteella opiskeleviin ja opettaviin. Miten uudistus on vaikuttanut nuoriin ja eri aloilla nuorten kanssa toimiviin ammattilaisiin?

Oppivelvollisuus jatkuu siihen asti, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai saa suoritettua ylioppilastutkinnon tai ammatillisen tutkinnon. Opiskelemaan toiselle asteelle päätyivät nyt myös ne 15–17-vuotiaat, joiden suunnitelmiin se ei varsinaisesti kuulunut peruskoulun päättymisen jälkeen. 

Miten tämä muutos on näkynyt opettajille ja vanhemmille? Miten nuoret ovat muutokseen suhtautuneet? Mitä uutta se on tuonut mukanaan toiselle asteelle? Ja toisaalta, miten kolmannella sektorilla toimivat ja nuorisotyöntekijät voi olla tukemassa nuoria ja oppilaitoksia uudessa tilanteessa?

Aseman Lapset ry:n järjestämässä Café Walkers -keskustelutilaisuudessa ti 7.6. klo 8–11 kuullaan ja keskustellaan siitä, miten oppivelvollisuuden laajentaminen on vaikuttanut eri toimijoihin niin oppilaitoksissa, nuorisotyön kentällä kuin muidenkin yhteistyötahojen arjessa. Pohdimme myös sitä, miten pidentynyt oppivelvollisuus vaikuttaa huoltajien kanssa tehtävään yhteistyöhön ja miten työskentelystä saataisiin rakennettua mahdollisimman hyvää, luottamuksellista ja opiskelijoita tukevaa.

 

Tilaisuuden teemoja alustamassa klo 8.30 alkaen ovat

  • Kouluterveyskyselyn kehittämispäällikkö Jenni Helenius, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 
  • toisella asteella opettava Mikael Pekkala, erityisopettaja, Ammattiopisto LIVE, LIVE-säätiö 
  • Yhteisötyön asiantuntija Ville Koikkalainen Suomen Vanhempainliitosta, Chillisti mukana -hanke 

Tilaisuutta luotsaavat Aseman Lasten Susanna Ylimys, joka toimii hankesuunnittelijana toisella asteella tuoden nuorisotyöllistä näkökulmaa koulun arkeen (Yhdessä yksikään ei putoa -hanke) sekä tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja Minttu Oinonen (Friends-ohjelma).

 

Aamupalatilaisuuden aikataulu:

Tilaisuus järjestetään Walkers Helsingin kahvilan tiloissa Kampissa, osoitteessa Urho Kekkosen katu 46. Saapumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Etäosallistumismahdollisuutta ei tällä kertaa ole tarjolla vaan panostamme kohtaamisiin ja keskusteluun.

Tilaisuus alkaa klo 88.30 aamupalatarjoilulla. Kolme tiivistä alustusta kuullaan klo 8.30 alkaen, jonka jälkeen on varattu aikaa keskustelulle yhdessä eri aloilla toimivien ammattilaisten ja muiden aiheesta kiinnostuneiden kesken. Tilaisuus päättyy klo 11 mennessä.

 

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tästä

Ilmoittautuminen päättyy pe 3.6.

 

Café Walkersit ovat Aseman Lasten järjestämiä keskustelutilaisuuksia lapsia ja nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille ja asiantuntijoille. Kutsumme säännöllisesti eri alojen ammattilaisia kahvikupin äärelle pohtimaan lapsiin ja nuoriin liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä. Keskustelua viritetään aiheeseen liittyvillä asiantuntija-alustuksilla. 

Vihreällä taustalla palloja, joissa miehen ja naisen naama sekä logot Live, THL, Aseman Lapset ja Chillisti mukana

Tiistaina 7.6. klo 8–11 

Urho Kekkosen katu 46

Ilmoittaudu tästä

Ilmoittautuminen päättyy pe 3.6. Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä.  Peruthan ilmoittautumisen aamupalahävikin välttämiseksi, mikäli et pääsekään paikalle.

Tilaisuus järjestetään pitkästä aikaa kasvotusten, joten panostamme yhteisiä oivalluksia mahdollistavaan keskusteluun eikä tällä kertaa ole etäyhteyttä tai tallennetta tarjolla. 

Unohditko ilmoittautua?  Mikäli haluat vielä mukaan, ilmesty vain paikalle. Kyllä mukaan aina muutama keskustelija mahtuu. Aamupalaa varataan vain ajoissa ilmoittautuneiden määrän mukaan.

Tilaa uutiskirjeemme