Mitä on sovittelu, ja millaisia käytännön sovelluksia siitä on Suomessa käytössä? Mikä on rikos- ja riita-asioiden sovittelun asema oikeusjärjestelmässä? Entä millaisia erityispiirteitä nuorten sovitteluihin liittyy?

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu ja sovitteleva työote -verkkokurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Kurssi voi kiinnostaa erityisesti sosiaali-, terveys-, hallinto- ja turvallisuusalan opiskelijoita sekä poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoita.

Kurssi on oiva mahdollisuus syventää osaamista sovittelun maailmasta. Kurssikokonaisuus suoritetaan itsenäisesti Laurean verkkokampuksella. Kurssi on myös mahdollista sisällyttää korkeakouluopintoihin, ja sen voi suorittaa joko AMK- tai YAMK-tasoisena. Sinun ei tarvitse olla Laurean opiskelija tai korkeakouluopiskelija käydäksesi kurssin.

Opintokokonaisuus koostuu videoluennoista ja -puheenvuoroista, joita on ollut tuottamassa muun muassa tutkijoita, sovittelun ja sovittelevan työotteen ammattilaisia sekä vapaaehtoissovittelija. Kurssilla syvennytään sekä sovittelun taustateoriaan että käytäntöön sovittelutoimintaan eri tehtäväroolien sekä esimerkiksi nuorten sovittelun hyvien käytäntöjen kautta.

 

.
.

Lisätietoja

Jessica Hakalan profiilikuva

Jessica Hakala

kouluttaja, Katusovittelu

Tilaa uutiskirjeemme