Helsingin Walkers-kahvilan työntekijät ovat iloinneet 18-vuotiaan nuoren halusta tarttua vaikeisiin asioihin elämässään ja ottaa vastaan apua.

Nelisen vuotta kahvilalla käyneellä nuorella on ollut yhtäaikaisesti monta suurta myllerrystä elämässään. Arjenhallinta oli retuperällä, opiskelu- ja työnhakuasiat tuntuivat vaikeilta ja hänellä oli haasteita mielenterveytensä kanssa.

Monia keskusteluja on käyty, ja yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa nuorelle on saatu tukea, sekä oikeat palvelut ympärille. Nuoressa on syntynyt halu muutokseen ja avun vastaanottamiseen. Työntekijät ovat huomanneet nuoren asenteen vähitellen muuttuneen ja nuori on myös palannut motivoituneena koulun penkille.

Tämä nuori on ottanut tosi isoja harppauksia monien asioiden kanssa ja olemme kertoneet hänelle, että olemme tosi ylpeitä hänestä. Hän on selvästi päässyt syvästä epätoivon kuopasta ja uskaltaa jo vähän suunnitella myös tulevaisuutta, joka voi sittenkin olla aika valoisa”, Walkers-nuorisotyöntekijä Taru Oikarinen kertoo.

Olen todella kiitollinen, että Walkersin työntekijät ovat kuunnelleet ja tukeneet mua. Ilman sitä en olisi jaksanut käydä läpi kaikkia kipeitä asioita”, nuori kiittelee.

 


Helsingin Walkers on kaikille 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kohtaamis- ja ajanviettopaikka Tavastian vieressä Helsingissä osoitteessa Urho Kekkosen katu 4–6. Walkers-toimintaa on ympäri Suomen, ja sen tarkoituksena on tuoda lisää turvallisia aikuisia nuorten arkeen.

Aseman Lapset ry:n uutiskirje ilmestyy kolmen viikon välein, ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa sivun alalaidan lomakkeella.

Tilaa uutiskirjeemme