Nostamme esiin arjen merkityksellisiä kohtaamisia nuorten kanssa.

Koulun hyvinvointipäivässä pohdittiin turvallisuutta ja otettiin nuorten vapaamuotoiselle äänelle tilaa.

”Muista syödä terveellisesti”
”Muista opiskella”
”Remember to smile”

Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevassa Porolahden peruskoulussa vietettiin syyskuun lopussa hyvinvointipäivää. Myös Aseman Lasten Walkers-bussi oli parkkeerannut koulun pihaan. Bussilla pohdittiin arjen ympäristön turvallisia ja turvattomia paikkoja.

Huomioissa korostui myös muilta alueilta tuttu trendi – päihtyneet aikuiset saavat eniten mainintoja turvattomuuden aiheuttajana. Turvallisena puolestaan koetaan paikat, joissa on luotettavia aikuisia, kuten kirjaston työntekijät. Usein nuoret mainitsevat, että aikuisesta tekee turvallisen tunne siitä, että heidän puoleensa voi tarvittaessa kääntyä.

Nuorten kuulemisen lisäksi turvallisuuskeskusteluissa tarkoituksena on herätellä nuoria pohtimaan oman toimintansa merkitystä arjen ympäristöjen turvallisuuteen ja viihtyisyyteen.

Mieltä lämmittävä yksityiskohta ohjelmanumerossa oli se, että nuoret ottivat yhden seinustan bussilla omakseen, ja alkoivat täyttää sitä omilla lapuillaan, joissa oli ylle lainattuja elämänohjeita sekä keveämpää ajatuksenjuoksua.

Aseman Lapset ry:n uutiskirje ilmestyy kolmen viikon välein, ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa sivun alalaidan lomakkeella.

Tilaa uutiskirjeemme