Nostamme esiin arjen merkityksellisiä kohtaamisia nuorten kanssa.

Aseman Lasten työntekijä Susanna kohtaa toisella asteella opiskelevia nuoria koulun tiloihin perustetussa kahvilassa.

Yhdessä yksikään ei putoa! -hankkeessa on tarkoituksena tukea putoamisvaarassa olevia nuoria.

Ensimmäisessä Lounge-kahvilassa tapasin kolmen nuoren porukan, jotka aluksi ihmettelivät, miksi koulun käytävällä on kahvia tarjolla. Höpöteltiin Yatzyn pelaamisen ja kahvittelun lomassa koulusta, harrastuksista, töistä, nukkumisesta ja asuinpaikoista. Sovittiin, että nähdään taas joku kerta kahvikärryn luona.

Seuraavalla viikolla jo heti kahvikärryllä kohdattiin ja keskustelu alkoi siitä mihin viimeksi olimme jääneet. Kävimme läpi viikonlopun kuulumiset, viikonlopun pelien jälkilöylyt, ajokorttiin liittyviä juttuja ja naurettiin hassuille sattumuksille. Aika kului niin vauhdikkaasti, että myöhästyttiin kaikki seuraavista tapaamisista.

Nuorilla on tarve tulla kohdatuksi kiireettömästi ja turvallisesti. Yllätyin, kuinka nopeasti nuoret hyväksyivät meidät ja syvällisempiä juttujakin keskusteltiin. Tottahan nuoret myös testasivat meidän kynnystämme reagoida kerrottuihin juttuihin. Mutta ennakkoluulottomalla ja avoimella keskustelulla saimme nuoret kiinnostumaan ja kiinnittymään toimintaan ja meihin. Tärkeintä on olla läsnä sekä valmis kuuntelemaan ja kuulemaan, mitä nuorella on sanottavaa.

Aseman Lapset ry:n uutiskirje ilmestyy kolmen viikon välein, ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa sivun alalaidan lomakkeella.

Tilaa uutiskirjeemme