21-vuotias nuori on käynyt Helsingin Walkersissa jo vuosia. Usein hän on tullut kahvilan ovesta sisään itkuisena ja mustelmilla. Työntekijät ovat käyneet hänen kanssaan lukuisia keskusteluja ja ohjanneet moneen palveluun.

Nuoren on kuitenkin ollut vaikea pysyä päihteettömänä ja pyristellä irti väkivaltaisesta parisuhteesta. Taustalla on vanhempien päihdeongelma, vuosia lastenkodissa ja paljon poissaoloja koulusta ja töistä.

– Nuorella on ympärillään monta eri palvelua ja työntekijää. Me ollaan oltu lähinnä kannattelijoita ja kuuntelijoita, Walkers-kahvilalla työskentelevä Kiiru kertoo.

Tänä syksynä nuori teki tärkeän päätöksen muuttaa omaan asuntoonsa ja tarvitsi muuttoapua pikaisella aikataululla. Kiiru otti asian hoitaakseen ja kyseli apua muutamista paikoista. Kun kukaan ei ehtinyt apuun nopeasti, Kiiru päätti kysyä mukaan Sawian-hankkeessamme työskentelevää Hadia (kuvassa) ja hakea vuokrapakettiauton käyttöönsä. Kiiru ja Hadi hoitivat muuton nuoren kanssa kolmisin.

– Nuori kiitteli meitä kovasti ja halasi noin triljoona kertaa. Hän oli selvästi häkeltynyt, että tultiin auttamaan niin nopeasti eikä hänen tarvinnut tehdä juuri mitään valmisteluja päästäkseen uuteen asuntoon, Kiiru kertoo.

Uuden asuinalueen nuorisotilalla tunnetaan nuoren tilanne ja he ovat luvanneet olla tukemassa häntä uudessa elämäntilanteessa. Myös Kiiru jatkaa yhteydenpitoa ja kannustaa nuorta pysymään päätöksissään.

Nuorten kohtaamisista kerrotaan myös Aseman Lasten uutiskirjeessä. Se ilmestyy kolmen viikon välein, ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa sivun alalaidan lomakkeella.

 

Lisää kohtaamisia nuorten kanssa

 

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Walkers-toiminnassa toimitaan matalan kynnyksen periaatteella, ja aikuiset kohtaavat nuoria hyvällä ja reilulla asenteella. Nuoret voivat viettää aikaa kaveriporukalla, yksin tai turvallisten aikuisten seurassa. Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa.

Helsingin Walkers toimii Kampissa osoitteessa Urho Kekkosen katu 4–6. Walkers-kahvila on auki maanantaista perjantaihin klo 14–19.

Tilaa uutiskirjeemme