Ryhmätoiminnalla hyvinvoinnin ja arjessa pärjäämisen vahvistamista

Yhdessä yksikään ei putoa -hankkeessa on vuodesta 2021 tuettu ammattioppilaitoksissa opiskelevia nuoria siirtymävaiheissa. Esimerkiksi opintojen aloitus sekä harjoitteluihin ja varsinaiseen työelämään siirtyminen ovat kohtia, joissa oikeanlaisella tuella voidaan ehkäistä nuorten putoamista.

Työssä on vahvistettu nuorten työelämätaitoja, tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä tarjottu erilaista vapaa-ajan tukea kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Toimintaa toteutetaan Live-säätiön, Business College Helsingin ja Aseman Lasten yhteistyönä.

Molemmissa oppilaitoksissa on toteutettu ryhmätoimintaa. Ryhmätyöskentelyn tavoitteena on ollut omien tunteiden kanssa pärjääminen, myönteisen ajattelun vahvistaminen sekä sosiaalisten taitojen ja työelämätaitojen harjoittelu. Ryhmät ovat kokoontuneet 5–8 kertaa, pääsääntöisesti viikoittain. Ryhmiä ovat ohjanneet Aseman Lasten mielen hyvinvointia tukevassa ohjelmassa työskentelevä Minttu Oinonen ja työntekijä oppilaitoksen puolelta.

Omien vaikeiden tunteiden ja kokemusten läpikäyminen ei aina ole helppoa mutta opiskelijoilta on kuitenkin saatu mieltä lämmittävää palautetta. Eräällä Livellä opiskelevalla nuorella on ollut arjessaan monenlaisia haasteita. Ryhmätapaamisen jälkeen hän kertoi päivästään:

”Mä en olis muuten tullu tänään kouluun mut sit muistin et tää ryhmä on tänään ja tulin. Tänne jaksaa tulla vaik olis huono päivä, kun tietää, et te ootte niin ystävällisiä ja kivoja aina. Ja kaikki tääl ryhmässä ymmärtää et miltä se tuntuu jos on tosi huono päivä.”

Aseman Lapset ry:n uutiskirje ilmestyy kolmen viikon välein, ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa sivun alalaidan lomakkeella.

Tilaa uutiskirjeemme