Nostamme esiin arjen merkityksellisiä kohtaamisia nuorten kanssa.

Ripa-hankkeen työntekijät kulkevat nuorten rinnalla ja vahvistavat nuorten uskoa ja tahtoa päihteettömään ja rikoksettomaan elämään.

Nuoren kanssa safkat ja pari erää bilistä. Viikonloppuna nuoren äiti laittoi viestiä, että nuori taas velkaa jollekin. Ovella käyty perimässä rahaa. Nuorelta kysyttäessä oli ollut väärinkäsitys ja homma nyt selvä. Koulussa alkanut sujumaan, kun on päässyt pienluokalle. Huomenna palaveri jatkosta luokalla. Neuvottu soittamaan Pietrolle*, jos ei meinaa saada jatkaa niin yritetään yhdessä hoitaa asia kuntoon.
[kirjaus päivittäisraportoinnista helmikuulta. *Pietro Saari on yksi Ripan kolmesta työntekijästä]

Ripa-hankkeessa ehkäistään nuorten rikos- ja päihdekierteiden syvenemistä. Toiminnassa hyödynnetään sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyä, joilla tuetaan muun muassa omista tunteista, ajatuksista ja kokemuksista kertomista, päihteiden käytön vähentämistä tai lopettamista, ristiriitojen ja rikosasioiden selvittelyä ja tulevaisuuden miettimistä ja haaveilua. Tavoitteena on, että nuori saa kokemuksen siitä, että omaan elämään ja oloon on vaikutusmahdollisuuksia ja ne löytämällä koulunkäynti, ihmissuhteet ja rikokseton arki alkaa usein sujua paremmin.

Toiminnan keskiössä ovat kokemusasiantuntijat. Monissa tilanteissa nuorille on tärkeä saada kuulla kokemusasiantuntijan tarina omasta elämästään sekä kamppailusta yhteiskuntaan palaamisen kanssa. Tätä kautta myös nuoren on helpompi miettiä omaa toimintaansa sekä niitä syitä, jotka ikävään tilanteeseen ovat johtaneet. Nuoret ovat todenneet työskentelystä muun muassa seuraavaa:

”Olen tykännyt ripalaisista koska he eivät ole ensimmäisenä tuomitsemassa.”
”Doupin suhtee ollu nyt yli puolvuotta puhtaana, ripa hanke on auttanu siinä.”
”Meil on hyvä vuorovaikutus suhde ja sillai.”

Aseman Lapset ry:n uutiskirje ilmestyy kolmen viikon välein, ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa sivun alalaidan lomakkeella.

Tilaa uutiskirjeemme