Aseman Lasten jalkautuvassa työssä nuorisotyöntekijät menevät nuorten pariin kauppakeskuksiin, julkisen liikenteen risteyskohtiin sekä muualle julkisiin tiloihin, missä nuoret viettävät aikaansa. Kadulla käydään arkisia keskusteluja ja tarjotaan nuorille mahdollisuus turvallisten aikuisten aikaan ja huomioon.

Reilulla ja arvostavalla lähestymistavalla rakennetaan luottamusta ja saadaan hyväksyntä toimia nuorten parissa. Tarvittaessa nuorten kanssa käydään kasvatuksellisia keskusteluja, joiden kautta heitä haastetaan pohtimaan olemisen tapaa tai paikkaa.

Maaliskuussa on jalkauduttu muun muassa Helsingissä Triplassa, Puistolassa ja Tapulinkaupungissa, Espoossa Sellossa, Isossa Omenassa, Lippulaivassa ja Espoon keskuksessa, Vantaalla Dixissä sekä Keravalla, jossa Walkers-bussi tällä hetkellä toimii.

Keskusteluja on käyty muun muassa koulunkäynnistä, vapaa-ajanviettotavoista ja käyttäytymisestä, ilkivallasta, päihteidenkäytöstä sekä laajemmin terveydestä.

Nuoret ovat saaneet kuuntelevia aikuisia vapaa-ajalleen ja keskustella itseään askarruttavista asioista. Keskustelujen myötä he ovat myös pysähtyneet pohtimaan omaa toimintaansa. Eräiden nuorten kanssa puhuttiin näpistelystä ja keskustelu sai nuoret selvästi miettimään toimintaansa ja sen seurauksia. Toinen nuori puolestaan lopetti asiattoman huutelun aikuisten puututtua tilanteeseen.

Aina pelkkä keskustelu kadulla ei riitä, vaan tilanne vaatii jatkotoimia. Viime viikkoina nuoria on ohjattu muun muassa käymään lääkärissä sekä Walkers-bussille.

Nuorten suusta kuultua:

”Me halutaan nähä sut.”
”Ai sä oot Espoossaki, hyvä!”
”Hei kiitos näistä jutuista!”

Ammattilaistemme huomioita:

”Nuorilla vahvaa kuuntelevan turvallisen aikuisen tarvetta, varsinkin tytöillä.”

”Nuorilla suuri tarve keskusteluihin kaikkien Triplassa olevien toimijoiden kanssa. Paikalla järjestyksenvalvonta, poliisi, Nuorisotyö raiteilla -toiminta, Helsingin kaupungin jalkautuva nuorisotyö ja Aseman Lapset.” [kirjauksia päivittäisraportoinnista

Aseman Lapset ry:n uutiskirje ilmestyy kolmen viikon välein, ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa sivun alalaidan lomakkeella.

Tilaa uutiskirjeemme