Vappuaattona Aseman Lapset oli muiden toimijoiden kanssa turvaamassa nuorten juhlintaa Helsingissä.

Suurin osa nuorisosta suuntasi Kaivopuistoon, jossa oli myös paljon täysi-ikäisiä juhlijoita. Turvalliset aikuiset kuitenkin bongattiin juhlakansan joukosta ja heiltä osattiin hakea apua.

Työntekijöiltämme sekä mukana olevilta vapaaehtoisilta lähestyttiin etenkin veden toivossa. Nesteytyksestä huolehtimisen lomassa vaihdettiin kuulumisia ja muistutettiin muun muassa siitä, että kavereita ei jätetä yksin ja ettei epäröitäisi hälyttää apua, jos kaverin kunto sitä vaatii.

Veden lisäksi nuoria autettiin laastareiden ja varavirran kanssa. Akun loppuminen voi aikuisista vaikuttaa pieneltä ja suhteellisen harmittomalta ongelmalta. Kun ilta on jo pitkällä, nuori väsynyt, kylmissään ja pimeässä, se on kuitenkin isompi huoli. Tällöin turvalliset aikuiset ovat tärkeässä osassa auttamassa tilanteissa eteenpäin. Illan aikana onnistuttiin myös palauttamaan erään nuoren lompakko takaisin omistajalleen. Pääsääntöisesti nuorten juhlinta sujui maltillisesti eikä esimerkiksi pahasti päihtyneitä alaikäisiä nuoria kohdattu kuin muutamia.

Illan aikana nuorten suusta kuultua:

”Aseman Lapset – no fucking way”
”Miten te voitte tehdä tätä työtä selvinpäin?”

Aseman Lapset ry:n uutiskirje ilmestyy kolmen viikon välein, ja sen voi tilata omaan sähköpostiinsa sivun alalaidan lomakkeella.

Tilaa uutiskirjeemme