Nkiru ”Kiiru” Ikegwuonu työskentelee Helsingin Walkers-kahvilassa nuorisotyöntekijänä ja muutaman viikon lomapätkiä lukuun ottamatta hänet löytää kahvilasta myös kesällä. Tosin joinain päivinä hän liikkuu myös muualla keskusta-alueella ja jalkautuu nuorten pariin kollegoidensa kanssa. Silloin jutellaan ja kysellään kuulumisia, usein pyydetään myös käymään kahvilalla.

– Kesällä meitä näkee useammin liikkeellä, esimerkiksi steissin, Oodin ja puistojen kulmilla. Tänä kesänä suunnataan välillä myös keskustan alueella oleviin skeittipuistoihin, Kiiru kertoo.

Kahvilassa käyvien nuorten puheissa yksinäisyys nousee aika ajoin puheenaiheeksi. Aina samanikäisten tai -tyylisten kaverien löytäminen ei ole helppoa.

­– Walkersissa moni nuori on löytänyt itselleen myös uusia kavereita. Täällä saa rauhassa tutustua ja jutella niin muiden nuorten kuin meidän aikuistenkin kanssa. Kaikki nuorisotilat eivät ole auki kesällä, mutta me ollaan täällä läpi kesän! Tervetuloa! Kiiru hihkaisee.

 

Helsingin Walkers on kaikille 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kohtaamis- ja ajanviettopaikka Kampissa, osoitteessa Urho Kekkosen katu 4-6. Walkers-kahvila on auki maanantaista perjantaihin klo 14–19 . Ammattilaisten rinnalla nuoria kohtaavat aikuiset vapaaehtoistyöntekijät eli waparit

Kesän aikana nuorilla on mahdollisuus järjestää kahvilassa myös itse monenlaista toimintaa kuten karaoke- tai askarteluhetkiä.

Lisätietoja Walkers Helsingistä: https://asemanlapset.fi/toimintamuotomme/walkers/walkershelsinki/

 

tilastograafi, jossa lukuja

Tilaa uutiskirjeemme