On korvaamattoman merkityksellistä yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta, kuinka hyvät edellytykset pystymme luomaan nuorille, jotta he onnistuvat elämissään. Aseman Lapset ry on tehnyt 30 vuotta arvokasta työtä muodostaessaan tämän tehtävän ympärille yhteen toimivan verkoston.

Yhteiskunnassa monet vaativimmat haasteet liittyvät aiheisiin, joita mikään organisaatio ei yksinään pysty ratkaisemaan. Nuorten hyvinvoivan elämän edellytysten turvaaminen on tästä hyvä esimerkki.

Jotta onnistumme, yhteiskunnan eri toimijoiden kirjon on pelattava hyvin yhteen. Perheillä, kouluilla, nuorisotoimella, muilla kunnallisilla toimijoilla, valtiolla, seuroilla, järjestöillä ja yrityksillä – joitakin esimerkkejä mainitakseni – on kullakin oma roolinsa, joka on täytettävä, jotta tehtävässä kokonaisuutena onnistutaan.

Hyvin yhteen toimiva joukkue on paljon enemmän kuin yksittäisten pelaajiensa summa. Tämän ovat urheilun saralla viime vuosina osoittaneet muun muassa Huuhkajat ja Susijengi.

Nuorten hyvän elämän edellytysten saralla tehtävä on vielä urheilua vaativampi, sillä toimijoiden joukkueella ei ole valmentajaa. Aseman Lapset ry:n työ yhteiskunnan panosten kokoamisessa, koordinoimisessa ja ohjaamisessa ei olekaan helppo, mutta kylläkin äärimmäisen tärkeä.

Aseman Lapset ja HKL tekevät yhteistyötä nuorten näkökulman huomioimisen kehittämiseksi metrossa ja ratikassa. Tavoitteena on sellainen joukkoliikennekokemus, joka niin lapsista, nuorista kuin aikuisista on turvallinen. Tuemme myös nuorisotyötä joukkoliikenteen asemilla ja liikennevälineissä, ja jaamme kumppaneillemme tilannekuvaa joukkoliikenteestä.

Aseman Lapset on valmentanut nuorten kohtaamiseen liittyviä taitoja meille ja järjestyksenvalvonnan koulutuksiimme. Kykymme matalan kynnyksen yhteydenottoihin nuorisoon liittyvien huolta herättävien havaintojen suhteen ovat näin kasvaneet. Hyöty koituu paitsi yhteiskunnalle laajasti, niin myös meille itsellemme HKL:ssä, sillä näin pystymme antamaan nuorille turvallisia myönteisiä kokemuksia joukkoliikenteestä.

Kiitos Aseman Lapset ry arvokkaasta työstänne lasten ja nuorten ja siten koko yhteiskunnan edun hyväksi!

Ville Lehmuskoski
toimitusjohtaja, HKL

Kirjoitus on osa Aseman Lasten 30-vuotisjuhlavuoden blogikirjoitussarjaa.

Tilaa uutiskirjeemme