Katusovittelukoulutus 29.–30.8. Helsingissä

HUOM! Koulutus on täynnä. Seuraava koulutus järjestetään joulukuussa!

Kaksipäiväisessä koulutuskokonaisuudessa syvennytään katusovitteluun eli lasten ja nuorten sovitteluun, restoratiivisen menetelmään ja nuorten konfliktien selvittelyyn.

Katusovittelu on suomalaista sovittelun kenttää täydentävä toimintamalli, jota sovelletaan rikoksiin ja riitoihin, joissa on osallisina alle 18-vuotiaita lapsia tai nuoria.

Katusovittelun merkittävin ero verrattuna lakisääteiseen rikos- ja riita-asioiden sovitteluun on se, että katusovittelussa vähintään yksi sovittelijoista on kasvatusalan ammattilainen. Se on Norjassa kehitetty työmuoto, jonka Aseman Lapset ry on mukauttanut Suomen olosuhteisiin.

Tyypillisimpiä katusoviteltavia tapauksia ovat nuorten keskinäiset pahoinpitelyt, vahingonteot ja pitkittyneet koulukiusaamistapaukset. Myös esimerkiksi lähisuhdeväkivaltaa on katusoviteltu.

Koulutus on dialoginen, vuorovaikutteinen ja sisältää harjoituksia päivien aikana. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa nuorten konfliktit, nuorten kehitys ja stressikäyttäytyminen, restoratiivisuuden käsite sekä sovitteluprosessi kokonaisuudessaan.

Maksuton koulutus on suunnattu nuorten parissa toimiville sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisille. Edellytämme osallistumista molempiin koulutuspäiviin.

Koulutus järjestetään Aseman Lasten toimitilassa Helsingin Citycenterissä asematunnelin Kompassitasolla. Sisäänkäynti löytyy Tokmanniin kulkevan käytävän varrelta.


Katusovittelukoulutus to 29.8. & pe 30.8. klo 9–16 molempina päivinä.
Koulutuskokonaisuudessa tarjotaan mahdollisuutta osallistumiseen myös kolmanteen päivään, jossa syvennytään sovittelutoimiston toimintaan. Syventävä koulutusosio lakisääteisestä sovittelusta kiinnostuneille järjestetään 11.9. klo 13–16 Helsingin sovittelutoimistossa, Aleksanterinkatu 24, 3. krs.

 

Sovittelu, ihmiset istuvat piirissä, etualalla poliisi

ILMOITTAUDU MUKAAN!

Lisätietoja:

Jessica Hakala
Kouluttaja, katusovittelu
050 439 4433
jessica.hakala@asemanlapset.fi

Tilaa uutiskirjeemme