Cafe Walkers ti 28.11. aiheella: ”Feimii, follaajia ja respektii” – Mitä tehdä, kun nuori rakentaa identiteettiään vahingollisilla keinoilla?

Lapsia ja nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille ja asiantuntijoille tarkoitetussa keskustelutilaisuudessa pohditaan tällä kertaa sitä, miten ymmärtää joidenkin nuorten halua saada mainetta keinolla millä hyvänsä.

 

Merkkitakin pölliminen, kaverin kunniaa loukanneen pahoinpitely ja sen kuvaaminen, päihteidenkäytöllä retostelu. Osa nuorista on valmiita tekemään äärimmäisiä, myös rikollisia tai itseään vahingoittavia asioita saadakseen mainetta. Usein mainetta saa sitä enemmän mitä erikoisemmasta tekosesta on kyse.

Ilmiö on ristiriitainen, sillä aikuisten silmissä teot ovat usein paheksuttavia, osa myös rikollisia. Nuorelle ne taas voivat antaa onnistumisen ja ryhmään kuulumisen kokemuksia, ainakin hetkellisesti.

Miten voimme ymmärtää nuorten toimintaa paremmin, mitä tämä kertoo ajastamme? Missä määrin yhteiskunnassa vallitsevat rakenteet ja asenteet ajavat nuoria tähän? Lapsilla ja nuorilla on iso tarve kuulua johonkin, olla osa porukkaa. Jos ei hyväksyntää tai arvostusta saa esimerkiksi koulusta tai harrastuksista, on sitä etsittävä muualta.

Paheksunnasta ja voivottelusta kohti ratkaisuja!

Tervetuloa aamukahvin äärelle keskustelemaan ja kokoamaan eri tahojen näkemyksiä siitä, miten ilmiö näyttäytyy, pitäisikö meidän tehdä jotain enemmän ja mitä toimivia keinoja meillä jo on.

Keskustelua alustavat nuorisolääkäri Elina Hermanson, muun muassa gansta räpin kuvastoa tutkineet sosiologi Erica Åberg ja historiantutkija Hanna Tyvelä sekä poliisin nuorisoryhmässä työskentelevä rikoskonstaapeli Mia Pihlamo-Alanko.


Aika:
 ti 28.11. klo 8.30–10. Aamukahville voi saapua klo 8.00 alkaen.
Paikka: Kampin Walkers-kahvila, Urho Kekkosen katu 4–6, 00100 Helsinki.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan!

 

Ilmoittaudu mukaan tästä

Lisätietoja: info@asemanlapset.fi tai 040 577 3524 / Iina Juntunen.

Kuvituskuva, jossa graffiti

Tilaa uutiskirjeemme