Cafe Walkers ke 30.11. klo 8.30–10 teemalla Päihteet – pitäisikö niistä taas puhua?

Tänäkin syksynä on kuultu synkkiä uutisia siitä, kuinka Suomi on EU:n kärkimaa alle 25-vuotiaiden nuorten huumekuolemissa. Samaan aikaan Kouluterveyskyselyn mukaan nuorten päihteidenkäyttö on vähentynyt. Miten korona trendiin pidemmällä aikavälillä vaikuttaa, jää nähtäväksi. Aseman Lasten toiminnassa teema on jälleen korostunut syksyllä, kun nuoret ovat kokoontuneet puistoihin juhlimaan.

Millaista nuorten päihteidenkäyttöä eri tahot ovat viime aikoina kohdanneet? Käymmekö tarpeeksi nuorten kanssa keskustelua siitä, miksi päihteitä käytetään? Millaista puhetta nuoret päihteistä tuottavat?

Tervetuloa aamukahvin äärelle keskustelemaan ja kokoamaan eri tahojen näkemyksiä siitä, miten ilmiö näyttäytyy, pitäisikö meidän tehdä jotain enemmän ja mitä toimivia keinoja meillä jo on.

Keskustelua alustavat vanhempi konstaapeli Reetta Kuusisto Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta, erityisohjaaja Hanna Malmström Helsingin lastensuojelun Toivo-yksiköstä, jalkautuva etsivä nuorisotyöntekijä Sauli Taipale Espoon nuorisopalveluilta sekä rikoksilla oireilevien nuorten parissa työskentelevä Tomas Luoto Aseman Lapsilta.

Tilaisuuden juontaa ja keskustelua fasilitoi Eliisa Ahlstedt.

Tilaisuus järjestetään Kampin Walkers-kahvilalla, osoitteessa Urho Kekkosen katu 4–6, 00100 Helsinki.

Ilmoittaudu mukaan: https://aseman-lapset-ry-lv.creamailer.fi/survey/vymfmj0u7sfom

Cafe Walkers on Aseman Lasten järjestämä lapsia ja nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille ja asiantuntijoille tarkoitettu keskustelutilaisuus. Aiheena on jokin ajankohtainen lapsiin ja nuoriin liittyvä ilmiö. Keskustelua viritetään aiheeseen liittyvillä asiantuntija-alustuksilla. Tämän jälkeen sana on vapaa.

Kuvituskuva päihteistä. Kolmet tennarit. Sininen tausta, jossa valkoisia pilviä ja niiden sisällä symbolit alkoholille, kannabikselle ja lääketabletille.

Tilaa uutiskirjeemme