Friends-ledarutbildningen är praktiskt inriktad, samtidigt som den vilar på en god teoretisk grund. Varje deltagare får en gruppledarmanual som är enkel att följa steg för steg under Friends-träffarna med den egna målgruppen. Alla gruppdeltagare (t.ex. alla elever i en skolklass) får också en egen övningsbok som de kan använda både under träffarna och hemma tillsammans med sina föräldrar. Vi uppdaterar utbildningen regelbundet så att innehållet hålls aktuellt och relevant. Programmet kan tas i bruk redan dagen efter utbildningen!

För att kunna ta i bruk programmet krävs att man deltar i en Friends-ledarutbildning. Utbildningen omfattar programmets teoretiska grund, innehåll och praktiska genomförande. Vi ordnar utbildningar i hela Svenskfinland och erbjuder även utbildning på distans enligt behov och önskemål.

Alla yrkesmänniskor som arbetar med barn, ungdomar och föräldrar är välkomna att delta i utbildningen. I första hand är utbildningen avsedd för undervisnings- och elevvårdspersonal samt övrig personal inom ungdoms-, social- och hälsovårdsbranschen.

Utbildningen hålls vanligtvis under en vardag kl. 09–16, eller under två dagar á 3 h på distans. Alla som anmält sig till utbildningen får närmare information om utbildningsdagens program ca en veckan innan utbildningen.

Friends-verksamheten är bunden till strikta avtal som gjorts med programmets utvecklare. Därför får gruppverksamheten inte vara vinstbringande (t.ex. genom att ta en deltagaravgift). Ta gärna kontakt med oss och fråga mer om du är osäker på hur programmet passar in på ditt jobb.

Tack vare stödet från våra bidragsgivare har vi möjlighet att erbjuda de svenskspråkiga Friends-utbildningarna och allt tillhörande material gratis.

Anmäl dig till nästa Friends-utbildning som passar din tidtabell! Kommande utbildningar prickas in i kalendern nedan.

Välkommen med!

 

Fråga mer!

Dimitri Pailen profiilikuva

Dimitri Paile

planerare-utbildare
Gabriela Langinauer.

Gabriela Langinauer

planerare-utbildare

Evenemangskalender

Tilaa uutiskirjeemme