Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Varkaudessa tammikuun alussa. Puumaksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Puuman ensimmäinen työilta on 14. tammikuuta, ja wauto viihtyy Varkaudessa huhtikuuhun saakka.  

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Normaalisti tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta, mutta poikkeusoloissa wautotoiminta aloitetaan pelkästään nuorten ulkokohtaamisilla turvavälit ja hygienia muistaen.

– Olemme tosi innoissamme Puumasta, toimintaa on nyt suunniteltu kahteen iltaan viikossa, kertoo nuorison ohjaaja Maiju Vaalimaa Varkauden nuorisopalveluista.

Wautolla täydennetään nuorisotyöllisiä tyhjiöitä, matkailuautolla päästään suoraan sinne, missä nuoret jo ovat. Varkaudessa on tällä hetkellä vain yksi nuorisotila, ja liikkuva menopeli tulee nyt juuri sopivaan saumaan.

– Nyt voimme kohdata nuoria siellä, missä he ovat ja aikaansa viettävät, eikä turvallisen aikuisen kohtaamista varten tarvitse välttämättä lähteä keskustan nuorisotilalle. Samalla voimme tehdä alueellista nuorisotyötä yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa, kertoo Vaalimaa.

Puuman kyydissä matkaa nuorisotyöntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoisia aikuisia eli wapareita. Nämä koulutetut, turvalliset aikuiset tekevät merkityksellistä vapaaehtoistyötä nuorten parissa koulutetun nuorisotyön ammattilaisen opastuksella juuri sen verran kuin omiin aikatauluihin milloinkin sopii.

Wautotoimintaan etsitäänkin nyt paikallisia vapaaehtoisia aikuisia, ja kiinnostuksensa voi ilmoittaa suoraan Maiju Vaalimaalle. Wapariksi haetaan, ja hyväksytyt hakijat koulutetaan tehtäväänsä.

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Varkaudessa toiminnasta vastaa kaupungin nuorisotyö yhdessä seurakunnan ja muiden kumppaneiden kanssa.

 

Lisätietoja:

- Maiju Vaalimaa, nuorison ohjaaja, Varkauden kaupungin nuorisopalvelut, p. 044 743 6634

- Miikka Kortelainen, hankekoordinaattori, Aseman Lapset ry, p. 044 715 7128

– Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry, p. 040 777 8683

Varkaudessa Wapariksi voi hakea lomakkeella, joka löytyy täältä: https://bit.ly/2JzBwPb

Lisää uutisia

WALKERS-BUSSIBussitiimi istuu portailla. He hymyilevät katse kohti kameraa. Ylhäällä Mikko Riiheläinen ja Mika Rouvinen, alhaalla Samuel Meijer ja Taina Viikari.
09.04.2021
Bussin työntekijöitä voi kohdata pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa ja muissa nuorten suosimissa kokoontumispaikoissa kaupungilla sekä verkossa Walkersin Discord-kanavalla ja Sekasin-chatissa.
LÖYTÄVÄ NUORISOTYÖViisi ihmistä bussin edustalla, Kuva: Jari Faltin ja Angelica Vironen Terne Apresta Walkers-bussilla lokakuussa 2019 Malmilla. Kuvassa lisäksi Aseman Lasten Mika Rouvinen (toinen vasemmalta) sekä Anne Toivonen (toinen oikealta). Keskellä nuorisotyönohjaaja Heidi Grandström Malmin seurakunnasta.
08.04.2021
Aseman Lasten ja romanijärjestöjen yhteistyö on lisännyt osaamista ja kulttuurin ymmärrystä puolin ja toisin. Aseman Lapset ry toivottaa kaikille hyvää kansainvälistä romanipäivää.
ASEMAN LAPSETAseman Lasten Mikko Riiheläinen ja yhteistyökumppanit jalkautumassa kauppakeskus Triplassa.
16.03.2021
Nuoret tarvitsevat nyt kipeästi turvallisten aikuisten läsnäoloa! Seuraamme viranomaisten ohjeita, ja toimimme ne huomioiden yhdessä kuntien, muiden järjestöjen ja esimerkiksi poliisin kanssa nuorten tarpeisiin vastaten.
ASEMAN LAPSETHelsingin kaupunkisiluetti, etualalla junaraiteita ja ratapiha, taustalla kirkontorneja.
16.03.2021
Helsingissä toimivat järjestötahot ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet yhteistyökoordinaation, jolla parannetaan palveluiden tarjonnan ja tarpeiden kohtaamista vallitsevissa olosuhteissa. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry