Mitä **** mä täälä teen? Jakso siitä millaista on tulla esimerkiksi uuteen tiimiin, työyhteisöön tai ylipäätään tilanteeseen, jolloin varmasti jokainen on joskus miettinyt ainakin sitä, että “Mitä v***** mä täällä teen?” ja tähän tiimimme lentäväksi lauseeksikin nousseen tokaisun jatko-osa kyseiseen pohdintaan: “Mitä v***** nää on täällä tehnyt?”. Pasila-hankkeen Tomas Luoto ja Timo Kyllönen sekä keskustelua liidaamassa Katusovittelun Jessica Hakala keskustelevat siitä miten ovat bunkkeritiimiin eksyneet, millaisia ajatuksia tiimin poikkeavat toimintamallit herättävät, mutta myös siitä miten me työssämme menemme uusiin tilanteisiin ja onko meillä aina vastaus kaikkeen?

Mitä on toimia niinsanottuna “sinitarrana” tai tehdä arkeologin hommaa – välillä bulldozeriakin käyttäen? Huomiona: jakso sisältää muutamia voimasanoja.

Kuuntele jakso Spotifysta

 

Olettamukset

  

Olettamukset – ihmisinä teemme niitä päivittäin. Joku on aina hoitanut asioita tietyllä tavalla, joten oletetaan, että se joku hoitaa sen myös tällä kerralla. Jokainen ihminen ymmärtää myös asioita omalla tavallaan ja olettamukset voidaan ottaa jossain tilanteissa faktoina. Kokemukset muovaavat olettamuksia. Pahimmillaan ne voivat johtaa isoihinkin mokiin.

Aiheen äärellä keskustelemassa Petteri Pietinen ja Mari Sirén Aseman Lapset ry:n K-0 toiminnasta sekä keskustelua johdattelemassa Anne Toivonen Katusovittelusta.

Kuuntele jakso Spotifysta

 

Kesäapulaiset.

 

Kesäapulaiset. Toimintamme ei keskeydy kesälläkään. Bunkkeritiimi päivystää läpi koko kesän. Tavataan nuoria, jalkaudutaan – reagoidaan tilanteisiin nopeasti. Jaksossa keskustelemassa Aseman Lapset ry:n bunkkeritiimin “kesäapulaiset” eli päivystäjät Pasila-hankkeen Nina Liuko ja Tomas Luoto, Ripa-Hankkeen Pietro Saari sekä Katusovittelusta Virpi Roponen ja keskustelua ohjaamassa Katusovittelusta Jessica Hakala. Jaksossa muistellaan vähän viime vuotta, sekä avataan sitä, miksi toimintamme ei keskeydy kesälläkään. Luvassa aikamoista hörskötystä sillä kesän kuumuus ja lomien haaveileminen sekoittaa kovasti ajatuksia sekä mieltä.

Kuuntele jakso Spotifysta

 

Suo, kuokka ja Pasila-hanke

 

Suo, kuokka ja Pasila-hanke. Pasila-hanke = Yhteistyötä poliisin kanssa nuorten rikoskierteiden katkaisemiseksi. Hankkeen työntekijät kulkevat nuoren rinnalla ja tukevat häntä läheis- ja ammattilaisverkostojen kanssa, tavoitteena tukea nuorta elämän eri osa-alueilla kohdentuen vapaa-aikaan. Hankkeessa mennään nuoren ja läheisverkoston tarpeet edellä. Oli se sitten perheen kanssa yhdessä ruoan tekemistä tai nuoren ja hänen kavereiden kanssa nyrkkeily treeneissä, futismatsia, läksypiiriä tai nuoren verkostoissa mukana yhtenä aikuistahona. Pasila-hanke on sielä, täälä ja tuola – läsnä ja tavoitettavissa. Tänä keväänä rikosseuraamuslaitoksen kanssa yhteistyössä päästiin toteuttamaan yhden nuoren yhdyskuntapalvelua (YKP). Mukana Pasila-hankkeen Nina Liukon lisäksi olivat Aseman lasten Friends toimintamuodon Minttu Oinonen ja Ripa-hankkeen projektityöntekijä Pietro Saari. Tapaamisten aiheena käsiteltiin tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Sitä kautta tutustuttu itse kukin omaan käyttäytymiseen tilanteissa, sillä jokaisen tapaamisen teematehtäviin osallistuivat niin sekä työntekijät, että nuori itse.

Kuuntele jakso Spotifysta

 

Sovittelu loves katusovittelu.

 

Sovittelu <3 katusovittelu. Sovittelun maailmaa ihmettelemässä. Sovittelu tarjoaa lakisääteisen mahdollisuuden rikos- ja riita-asioiden selvittämiseen ja ratkaisemiseen osapuolten kesken. Palvelu on vapaaehtoista, puolueetonta, turvallista ja maksutonta. Katusovittelussa sovittelijat ovat nuorisotyön ja kasvatusalan ammattilaisia, jotka osaavat ottaa huomioon nuorten sovitteluiden erityispiirteet. Mukana keskustelemassa Aseman Lapset ry:n Katusovittelusta Anne Toivonen ja Virpi Roponen sekä vierailevana tähtenä Helsingin sovittelutoiminnan sovittelunohjaaja Aydarus Ibrahim.

Kuuntele jakso Spotifysta

 

Tiimi ja työ - vai tiimityö?

 

Tiimi ja työ – vai tiimityö? Millainen on hyvä tiimi ja miten se saadaan toimimaan tehokkaasti? Mokan mittainen -podcastin syksyn ensimmäisessä jaksossa pohditaan yhdessä tekemistä ja hyvän tiimin ominaisuuksia. Ajatuksia aiheesta jakamassa tässä jaksossa vierailevana tähtenä bunkkeritiimin tiimivalmentajanakin toiminut Timo Linnossuo Turun Ammattikorkeakoulusta sekä Aseman Lapset ry:n Timo Kyllönen ja Virpi Roponen.

Kuuntele jakso Spotifysta

 

Pirunpolskan pyörteissä.

 

Pirunpolskan pyörteissä. Tutkimushanke: Palveluiden pirunpolskasta, nuorten nuotteihin käynnistyi vuoden 2021 alussa. Tutkimushanketta rahoittaa Koneen Säätiö, ja se toteutetaan yhteistyössä Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallintotieteiden kompleksisuustutkimusryhmän kanssa. Laajan asiantuntijaryhmän voimin hankkeessa tutkitaan nykyisten palveluiden tilaa ja etsitään ratkaisuja siihen, miten palvelurakenteita tulisi kehittää. Tässä jaksossa avataan Pirunpolska- hankkeen syntyä, suuntaviivoja ja toimenpiteitä syksylle. Keskustelemassa Aseman Lapset ry:n hankkeen tutkimuskoordinaattori Julia Saarholm, tiimipäällikkö Heikki Turkka sekä tutkijatohtori Hanna-Kaisa Pernaa Vaasan yliopistosta.

Kuuntele jakso Spotifysta

 

Alkoipa kerran K-0.

 

Alkoipa kerran K-0. Toimintamuodon alkuaikoja muistelemassa Aseman Lapset ry:n hankepäällikkö Heikki Turkka, K-0-hankkeessa työskennellyt, sittemmin Vanhempainliittoon yhteisötyön asiantuntijaksi siirtynyt Ville Koikkalainen ja ARVO ry:n toiminnanjohtaja Ulla Nord. Mistä kaikki lähti ja mitä ylipäätään on K-0 sekä missä mennään nyt? Paljon on matkan varrella tapahtunut ja kehitys jatkuu edelleen! “K-0-toiminnan avulla puututaan pitkittyneisiin ja haastaviin koulukiusaamistapauksiin. Kiusaamiseen puuttuvaa K-0-työtä tehdään oppilaiden ja huoltajien lisäksi laajan ammattilaisverkoston kanssa. Mukana voi olla niin koulun henkilökuntaa kuin sosiaalityö, poliisi, lastensuojelu ja kuka tahansa lapsen tai nuoren elämässä mukana oleva taho. Konfliktin juurisyyt pyritään löytämään keskustelemalla eri osapuolten kanssa sekä erikseen että yhteisissä tapaamisissa”. K-0 toimintamuotoa on tällä hetkellä Helsingissä, Järvenpäässä, Lohjalla ja Rovaniemellä.

Kuuntele jakso Spotifysta

 

Mistä on kyse?

 

Mistä on kyse? Aseman Lapset ry toiminnanjohtaja Christian Wentzel ja Bunkkeritiimin tiimipäällikkö Heikki Turkka keskustelevat palvelujärjestelmästä, rakenteista, kokeilemisesta ja mokaamisesta työssä sekä siitä oppimisesta. Voiko mokaamisesta oppia jotain? Onko mokaaminen sallittua? Podcast on Bunkkeritiimin kokeilu ja mokien kautta, askel kerrallaan kehitämme podcastien sisältöä ja kuuntelu mukavuutta. PYSY SIIS KUULOLLA!

Kuuntele jakso Spotifysta

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry