Kansalaisareena palkitsee tänä vuonna kahdeksatta kertaa Vuoden vapaaehtoisen. Aseman Lasten Walkers-toiminnasta ehdolla on tänä vuonna kouvolalainen, Kotkassa waparina toimiva Jaro Mäkynen. Tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä, ja palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Jaro toimii vapaaehtoisena Walkers-toiminnassa Kotkassa, sillä hän tahtoo antaa turvallisena aikuisena omaa aikaansa paikallisille nuorille. Jaro on ollut toiminnassa mukana vuodesta 2019 lähtien. Walkers-toiminnan toteuttaminen liikkuvalla nuorten kohtaamispaikalla ”Wautolla”, on ollut vartijana työskentelevälle miehelle luontevaa alusta saakka.

Edes matka vapaaehtoistyöhön ei ole muodostunut Jaron kohdalla esteeksi aktiiviseen osallistumiseen, sillä hän asuu Kouvolassa. Koronavuosi on tehnyt yhä selvemmin näkyväksi sen, että kaikilla nuorilla ei ole arjessaan mahdollisuutta kohtaamisiin turvallisten aikuisten kanssa. Nuorilla on kuitenkin tarve tulla kohdatuksi, nähdyksi, kuulluksi ja arvostetuksi juuri sellaisena kuin he ovat, siis omana itsenään.

Tätä kaikkea Jaro tarjoaa turvallisena aikuisena nuorille: omaa aikuisuuttaan ja omaa aikaansa juuri siellä, missä nuoret aikaansa viettävät. Ilman Jaron kaltaisia vapaaehtoisia aikuisia ei Walkers-toiminta olisi mahdollista. Jaro ei nosta kohtaamisissa vapaaehtoisporukassa itseään jalustalle, eikä ole vailla kiitosta tekemästään työstä, vaan hän on paikalla, kun tarvitaan ja toimii erilaisissa tilanteissa luottamusta herättäen niin nuorten, kuin aikuistenkin keskuudessa. Jaroa ajaa vapaaehtoisena eteenpäin selkeä tavoite; nuorten hyvinvoinnin lisääminen.

Vuoden vapaaehtoinen ratkaistaan yleisöäänestyksellä. Äänestys ja lisätietoja osoitteesta https://kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/

Tilaa uutiskirjeemme