Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön eli Itlan podcastissa käsitellään nuorten väkivaltaa ja sen syitä. Lapsuuden rakentajat -podcastin jaksossa keskustellaan siitä, että väkivaltaisen käytöksen taustalla voi olla esimerkiksi traumakokemuksia ja kysytään, miten erityistä tukea tarvitsevia nuoria voitaisiin auttaa paremmin.

Aiheesta keskustelevat mielenterveyden psykologian dosentti Kirsi Peltonen Tampereen yliopistosta, tutkimuskoordinaattori ja sovittelija Julia Saarholm Aseman Lapset ry:stä sekä kliinisen psykologian dosentti ja mielenterveyden erikoistutkija Marko Manninen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Podcastin on toimittanut Sanna Ra.

– Äärimmäisissä tapauksissa kyse saattaa olla siitä, että lapsen koko sosiaalistumiskehitys ja moraalikäsitys on sotkettu. Jos hän lisäksi hakeutuu porukoihin, joissa väkivaltaa käytetään, riski vääristyneeseen sosiaalistumiskehitykseen on suuri. Ne mielihyvän tunteet, joita yleensä saamme esimerkiksi perheyhteisöstä, saadaankin siitä, että kuulutaan väkivaltaiseen yhteisöön ja tehdään rikollisia tekoja, mielenterveyden psykologian dosentti Kirsi Peltonen kertoo.

Monilla nuorilla, joilla on mennyt huonosti ennen korona-aikaa, menee nyt vielä huonommin.

– Koronan myötä koulupudokkuus on lisääntynyt. Nyt on tuhannen taalan paikka yhdistää voimavaroja ja selvittää, miten voidaan kohdentaa jo olemassa olevia resursseja näihin lapsiin ja nuoriin. Tulisi saada eri toimijat tukemaan opinnoista pudonneita lapsia ja nuoria, jotta he pärjäisivät koulussa ja saisivat näin turvallisen yhteisön ympärilleen, tutkimuskoordinaattori Julia Saarholm Aseman Lapset ry:stä sanoo.

Kuuntele podcast

Lisää uutisia

WALKERS-BUSSIBussitiimi istuu portailla. He hymyilevät katse kohti kameraa. Ylhäällä Mikko Riiheläinen ja Mika Rouvinen, alhaalla Samuel Meijer ja Taina Viikari.
09.04.2021
Bussin työntekijöitä voi kohdata pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa ja muissa nuorten suosimissa kokoontumispaikoissa kaupungilla sekä verkossa Walkersin Discord-kanavalla ja Sekasin-chatissa.
LÖYTÄVÄ NUORISOTYÖViisi ihmistä bussin edustalla, Kuva: Jari Faltin ja Angelica Vironen Terne Apresta Walkers-bussilla lokakuussa 2019 Malmilla. Kuvassa lisäksi Aseman Lasten Mika Rouvinen (toinen vasemmalta) sekä Anne Toivonen (toinen oikealta). Keskellä nuorisotyönohjaaja Heidi Grandström Malmin seurakunnasta.
08.04.2021
Aseman Lasten ja romanijärjestöjen yhteistyö on lisännyt osaamista ja kulttuurin ymmärrystä puolin ja toisin. Aseman Lapset ry toivottaa kaikille hyvää kansainvälistä romanipäivää.
ASEMAN LAPSETAseman Lasten Mikko Riiheläinen ja yhteistyökumppanit jalkautumassa kauppakeskus Triplassa.
16.03.2021
Nuoret tarvitsevat nyt kipeästi turvallisten aikuisten läsnäoloa! Seuraamme viranomaisten ohjeita, ja toimimme ne huomioiden yhdessä kuntien, muiden järjestöjen ja esimerkiksi poliisin kanssa nuorten tarpeisiin vastaten.
ASEMAN LAPSETHelsingin kaupunkisiluetti, etualalla junaraiteita ja ratapiha, taustalla kirkontorneja.
16.03.2021
Helsingissä toimivat järjestötahot ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet yhteistyökoordinaation, jolla parannetaan palveluiden tarjonnan ja tarpeiden kohtaamista vallitsevissa olosuhteissa. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry