Turo 3.0 – Turvallinen opiskelu toisella asteella -hankkeen koulutukset pureutuvat opiskeluturvallisuuden parantamiseen etenkin psykologisen turvallisuuden ja pedagogisen hyvinvoinnin edistämisen näkökulmista.

Viime vuosina esiin nousseet turvallisuushaasteet eri oppilaitoksissa tarkoittavat, että turvallisuuskulttuurin eteen on yhä tehtävä töitä. Koulutusta käsittelevien lakien perusteella opiskelijalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Tämä kattaa sekä psyykkisen että fyysisen ympäristön.

Turo 3.0 -hankkeen koulutukset tarjoavat monipuolisen kattauksen tärkeitä tietoja, taitoja ja menetelmiä pedagogisen hyvinvoinnin parantamiseen. Kokonaisuudessa turvallinen opiskelu nähdään laajasti sekä psyykkisenä, sosiaalisena että fyysisenä ympäristönä.

Kokoa itsellesi turvallisen opiskelun salkku!

Psyykkisen, emotionaalisen ja sosiaalisen turvallisuuden vahvistamista käsitteleviä 1–2 opintopisteen paketteja on hankkeessa tarjolla kahdeksan. Voit osallistua niistä yhteen tai useampaan.

Hankkeen koulutukset syksyllä 2022
(ilmoittautumislomake aukeaa päivämäärää klikkaamalla)

Kohderyhmät ja toteutustavat

Hankkeen ensisijainen kohderyhmä on ammattioppilaitosten ja lukioiden henkilöstö. Myös muilla koulutusasteilla toimivat tai oppilaitosympäristöihin liittyvää työtä tekevät muut ammattilaiset voivat osallistua.

Koulutusten tavoite on lisätä ammatillisten oppilaitosten henkilöstön osaamista turvallisen opiskelun luomiseen erilaisten menetelmien ja toimintamallien avulla. Hanke antaa osallistujille valmiuksia toimia oman organisaation turvallisuuden osaajana.

Kaikki hankkeen koulutukset ovat osallistujille maksuttomia! Koulutustilaisuudet järjestetään verkkototeutuksina Microsoft Teamsin tai Zoomin välityksellä, joten osallistua voi mistä päin Suomea tahansa.

—-

YLEISTÄ KAIKISTA KOULUTUKSISTA JA TURO 3.0 -HANKKEESTA

Koulutukset sisältävät 1–3 webinaaria, jotka järjestetään Teams- tai Zoom-alustalla. Lisäksi jokaiseen koulutukseen sisältyy ennakkotehtävä sekä omaan työyhteisöön liittyvä oppimistehtävä. Kahden opintopisteen kokonaisuuksiin kuuluu myös kevyt välitehtävä.

Kaikki koulutuksiin osallistuvat ovat lisäksi tervetulleita koulutuskokonaisuuden päättävään verkkovälitteiseen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuuteen, ”päättäjäiskahveille”. Kahveilla kootaan koulutuksissa opittua ja jaetaan näkökulmia oppilaitosten psykologisen ja sosiaalisen turvallisuuden sekä pedagogisen hyvinvoinnin tilasta tällä hetkellä.

Koulutuskokonaisuus toteutetaan samansisältöisenä hankeaikana eli vuoden 2022 aikana kahteen kertaan.

 

Yhteystiedot

Minttu Oinonen

suunnittelija-kouluttaja, Friends-toiminta

Hannamari Marttio

järjestösihteeri
VIrpi Roposen profiilikuva.

Virpi Roponen

kasvattaja, löytävä nuorisotyö & Walkers-bussi

Taustalla moninainen kombo vahvaa osaamista

Opetushallituksen rahoittama Turo 3.0 -hanke toteutetaan Live-säätiön, Ammattiopisto Luovin, Humanistisen ammattikorkeakoulun sekä Aseman Lasten yhteistyönä. Hankkeen kouluttajina toimii ryhmä näiden organisaatioiden asiantuntijoita, joilla kaikilla on pitkäaikainen ja vankka kokemus alallaan.

Tutustu toteuttajiin paremmin:

 

Opetuhallitus rahoittaa hanketta -logo

Tilaa uutiskirjeemme