Hankkeessa keskitytään NEET-verkoston toiminnan kehittämiseen. Pääkaupunkiseudulla toimiva NEET-verkosto kokoaa yhteen työn tai koulutuksen ulkopuolella olevien 16–29-vuotiaiden nuorten parissa työskenteleviä tahoja. Verkosto on toiminut vuodesta 2019.

Nexus-hankkeen tavoitteena on löytää keinoja siihen, miten NEET-verkoston toiminta ja sen puitteissa tehtävä yhteistyö voi mahdollisimman hyvin ja konkreettisesti edistää verkoston jäsenten nuorten parissa tekemää työtä – ja näin parhaiten tukea nuorten elämäntilanteita. Hankkeessa tuotetaan myös verkoston ulkopuolisille toimijoille tarkoitettua tietoa ja tilaisuuksia.

3T-hankkeessa havaittiin, että samalle kohderyhmälle palveluita tarjoavia toimijoita on pääkaupunkiseudulla paljon, mutta toimijat eivät aina ole tietoisia muista palveluista tai esimerkiksi niiden erityisosaamisesta. Tiiviimmällä yhteistyöllä voidaan parantaa palveluiden kohdentumista.

Vuodelle 2021 osuvat työllisyyspalveluiden kuntakokeiluiden käynnistäminen sekä oppivelvollisuusikärajan nostaminen. Uudistukset tulevat entuudestaan korostamaan tarvetta 16–29-vuotiaiden putoamisvaarassa olevien nuorten palveluiden kokonaiskuvalle ja eri toimijoiden sujuvalle yhteistyölle.

Hanketta rahoittaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Yhteystiedot

Jani Hoviaro

kehittäjä-koordinaattori

Ajankohtaista

ASEMAN LAPSETKolme jalkautuvaa nuorisotyöntekijää seisoo asematunnelissa maskit päällä.
03.06.2021
Koulut päättyvät lauantaina 5.6. ja odotettavissa on, että suosituksista ja kokoontumisrajoituksista huolimatta useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan kesäloman alkua.  
ASEMAN LAPSETRautatientori illlalla. Kuvassa bussi ja aseman torni.
28.05.2021
Vaikka työntekijämme pitävätkin hyvin ansaittuja kesälomiaan, pyörii järjestön työ myös kesällä.
WAUTOLeijona-wauto ajaa tiellä Lapin yöttömässä yössä.
16.05.2021
Yksi matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetuista Walkers-autoista eli Wautoista ajelee kesän Lapissa: Muoniossa 24.5.–25.7. ja Kolarissa 26.7.–17.9. Leijonaksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Tiikeri-wauto aloittaa puolestaan Mikkelissä 21.5. Muista Wautoista Pantteri pärisee kesän Vaasassa ja Pietarsaaressa, Puuma Turussa ja Ilves Kotkassa.
ASEMAN LAPSETKaupungilla kävelevien nuorten jalkoja. Kuvituskuva.
12.05.2021
Oletko sinä ehdokas, joka pystyy uskottavasti nostamaan päätöksentekoon nuorten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kehittämiskohteita? Kauttamme voit kuulla myös niiden nuorten ääntä, joka helposti jää julkisessa keskustelussa kuulumatta.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry