Hankkeessa keskitytään NEET-verkoston toiminnan kehittämiseen. Pääkaupunkiseudulla toimiva NEET-verkosto kokoaa yhteen työn tai koulutuksen ulkopuolella olevien 16–29-vuotiaiden nuorten parissa työskenteleviä tahoja. Verkosto on toiminut vuodesta 2019.

Nexus-hankkeen tavoitteena on löytää keinoja siihen, miten NEET-verkoston toiminta ja sen puitteissa tehtävä yhteistyö voi mahdollisimman hyvin ja konkreettisesti edistää verkoston jäsenten nuorten parissa tekemää työtä – ja näin parhaiten tukea nuorten elämäntilanteita. Hankkeessa tuotetaan myös verkoston ulkopuolisille toimijoille tarkoitettua tietoa ja tilaisuuksia.

3T-hankkeessa havaittiin, että samalle kohderyhmälle palveluita tarjoavia toimijoita on pääkaupunkiseudulla paljon, mutta toimijat eivät aina ole tietoisia muista palveluista tai esimerkiksi niiden erityisosaamisesta. Tiiviimmällä yhteistyöllä voidaan parantaa palveluiden kohdentumista.

Vuodelle 2021 osuvat työllisyyspalveluiden kuntakokeiluiden käynnistäminen sekä oppivelvollisuusikärajan nostaminen. Uudistukset tulevat entuudestaan korostamaan tarvetta 16–29-vuotiaiden putoamisvaarassa olevien nuorten palveluiden kokonaiskuvalle ja eri toimijoiden sujuvalle yhteistyölle.

Hanketta rahoittaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Yhteystiedot

Jani Hoviaro

kehittäjä-koordinaattori

Ajankohtaista

ASEMAN LAPSETAseman Lasten työntekijöitä lakujen kanssa
18.11.2021
Olemme saaneet valtavan määrän herkullista Panda-lakua lahjoituksena Orkla Suomelta.
ASEMAN LAPSETLahjoita joulukorttirahasi hyvään tarkoitukseen! Mitäpä jos joulukorttien lähettämisen sijaan toisit tänä vuonna joulumieltä ystävillesi ja yhteistyökumppaneillesi tukemalla lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehtävää työtä?
17.11.2021
Jaa hyvää joulumieltä ja tee joululahjoitus tänä vuonna Aseman Lasten tärkeään työhön.
ASEMAN LAPSETPiirroskuvia lapsista sateenvarjojen kanssa rivissä seisomassa. Alla keltainen laatikko jossa lukee Lasten oikeuksien viikko ja otsikkona Lapsella on oikeus hyvään kohteluun.
15.11.2021
Lasten oikeuksien viikkoa vietetään 15.–21.11. Aseman Lasten työntekijät kertovat tärkeitä terveisiä aiheeseen liittyen.
ASEMAN LAPSETMusta paita, jossa lukee Harju sekä koordinaatit.
05.11.2021
Pahoittelemme paitojen toimitusaikojen venymistä, kapasiteettia on nyt nostettu ja jatkossa paitojen toimitukset tehdään nopeammin.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry