Hankkeessa keskitytään NEET-verkoston toiminnan kehittämiseen. Pääkaupunkiseudulla toimiva NEET-verkosto kokoaa yhteen työn tai koulutuksen ulkopuolella olevien 16–29-vuotiaiden nuorten parissa työskenteleviä tahoja. Verkosto on toiminut vuodesta 2019.

Nexus-hankkeen tavoitteena on löytää keinoja siihen, miten NEET-verkoston toiminta ja sen puitteissa tehtävä yhteistyö voi mahdollisimman hyvin ja konkreettisesti edistää verkoston jäsenten nuorten parissa tekemää työtä – ja näin parhaiten tukea nuorten elämäntilanteita. Hankkeessa tuotetaan myös verkoston ulkopuolisille toimijoille tarkoitettua tietoa ja tilaisuuksia.

3T-hankkeessa havaittiin, että samalle kohderyhmälle palveluita tarjoavia toimijoita on pääkaupunkiseudulla paljon, mutta toimijat eivät aina ole tietoisia muista palveluista tai esimerkiksi niiden erityisosaamisesta. Tiiviimmällä yhteistyöllä voidaan parantaa palveluiden kohdentumista.

Vuodelle 2021 osuvat työllisyyspalveluiden kuntakokeiluiden käynnistäminen sekä oppivelvollisuusikärajan nostaminen. Uudistukset tulevat entuudestaan korostamaan tarvetta 16–29-vuotiaiden putoamisvaarassa olevien nuorten palveluiden kokonaiskuvalle ja eri toimijoiden sujuvalle yhteistyölle.

Hanketta rahoittaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Yhteystiedot

Jani Hoviaro

kehittäjä-koordinaattori

Ajankohtaista

ASEMAN LAPSETMokan mittainen -podcast-sarja
09.09.2021
Voiko mokaamisesta oppia jotain? Onko mokaaminen sallittua? Ajatuksia ja kokemuksia niin mokaamisesta kuin onnistumisistakin nuorten parissa tehtävässä työssä. Podcast-sarja on Aseman Lapset ry:n Bunkkeritiimin kokeilu, ja mokien kautta, askel kerrallaan kehitämme podcastien sisältöä ja kuuntelun mukavuutta.
ASEMAN LAPSET
07.09.2021
Projektityöntekijä Pietro Saaren kirjoitussarja työstään rikoksilla ja päihteillä oireilevien nuorten kanssa työskentelystä. Niistä haasteista ja onnistumisista, joita Pietron oma tausta tuo työhön sekä parityömallista ammattilaisen rinnalla.
WAUTOWalkers-auto nuorisotilan pihalla Mustasaaressa
06.09.2021
Yksi matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetuista Walkers-autoista eli Wautoista ajelee syksyllä Mustasaaressa ja Vöyrissä. Tämä Pantteriksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Keskiviikkona 8.9. Tiikeri-wauto suuntaa Haminaan ja Puuma-wauto Askolaan. Wautot kiertävät alueillaan joulukuuhun asti. Ilves jatkaa edelleen Kotkan kulmilla.
WALKERS-BUSSIWalkers-bussitiimi bussissa
16.08.2021
Walkers-bussi tiimeineen aloittaa syksynsä Malmilla. Bussi parkkeeraa Ylä-Malmin torille ensimmäisen kerran perjantaina 20.8. ja viimeinen toimintailta on 15.10.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry