Vuoden 2021 alussa käynnistyneessä hankkeessa tutkitaan laajan asiantuntijaryhmän kanssa nykyisten palvelujen tilaa. Hankkeessa etsitään ratkaisuja siihen, miten palvelurakenteita tulisi kehittää, jotta ne vastaisivat paremmin rikoksilla oireilevien nuorten tarpeisiin.

Pirunpolskalla tarkoitetaan nykyisten palvelujen tilaa, jossa rakenteet vaikeuttavat nuorten tarpeisiin tarttumista sellaisina kokonaisuuksina, joita kompleksisten ongelmien kohtaaminen edellyttää.

Tutkimushanketta rahoittaa Koneen Säätiö, ja se toteutetaan yhteistyössä Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallintotieteiden kompleksisuustutkimusryhmän kanssa.

Pirunpolskan tutkimusryhmään kuuluvat:

Hanna-Kaisa Pernaa, tutkijatohtori, Vaasan yliopisto, sosiaali- ja terveyshallintotiede

Henrik Elonheimo, kriminologian dosentti, Helsingin ja Turun yliopistot

Pirkko Vartiainen, emeritaprofessori, Vaasan yliopisto, sosiaali- ja terveyshallintotiede

Juha Lindell, yliopistonlehtori, Vaasan yliopisto, sosiaali- ja terveyshallintotiede

Jenni Kuoppala, tutkimusavustaja, Vaasan yliopisto, sosiaali- ja terveyshallintotiede

 

Koneen Säätiön logo
Vaasan yliopiston logo

Kysy lisää!

Heikki Turkka

Heikki Turkka

tiimipäällikkö, Katusovittelu, K-0 ja Pasila

Julia Saarholm

tutkimuskoordinaattori (Pirunpolska), kouluttaja

Ajankohtaista

KATUSOVITTELUViisi ihmistä istuu pöydässä ja katsoo kameraan.
18.10.2021
Helsingin Sovittelijat ry on vapaaehtoissovittelijoiden muodostama yhdistys, jonka toiminta päättyi viime keväänä. He ovat tehneet lahjoituksen Aseman Lapsille, joka jatkaa ja kehittää katusovittelutoimintaa yhteistyössä nuorten kanssa toimivien ammattilaisten kanssa.
ASEMAN LAPSETMokan mittainen -podcast-sarja
09.09.2021
Voiko mokaamisesta oppia jotain? Onko mokaaminen sallittua? Ajatuksia ja kokemuksia niin mokaamisesta kuin onnistumisistakin nuorten parissa tehtävässä työssä. Podcast-sarja on Aseman Lapset ry:n Bunkkeritiimin kokeilu, ja mokien kautta, askel kerrallaan kehitämme podcastien sisältöä ja kuuntelun mukavuutta.
ASEMAN LAPSET
07.09.2021
Projektityöntekijä Pietro Saaren kirjoitussarja työstään rikoksilla ja päihteillä oireilevien nuorten kanssa työskentelystä. Niistä haasteista ja onnistumisista, joita Pietron oma tausta tuo työhön sekä parityömallista ammattilaisen rinnalla.
ASEMAN LAPSETKaupungilla kävelevien nuorten jalkoja. Kuvituskuva.
12.05.2021
Oletko sinä ehdokas, joka pystyy uskottavasti nostamaan päätöksentekoon nuorten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kehittämiskohteita? Kauttamme voit kuulla myös niiden nuorten ääntä, joka helposti jää julkisessa keskustelussa kuulumatta.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry