Bunkkeritiimiksi kutsuttu 12-henkinen porukka työskentelee päivittäin monenlaisten haastavien tilanteiden kanssa. He työskentelevät nuorten ja heidän lähipiirinsä kanssa rinnalla kulkien, konflikteja selvittäen ja elämää oikeille raiteille ohjaten. Mukana työskentelyssä on pitkä liuta yhteistyökumppaneita, osaajia ja ammattilaisia eri aloilta.

Katusovittelu on sovittelutoimintaa, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset. Menetelmää voidaan hyödyntää monisyisten konfliktien ratkomiseen.

K-0-toiminnan avulla puututaan pitkittyneisiin ja haastaviin koulukiusaamistapauksiin. Konfliktien selvittämisen ammattilainen kokoaa verkoston, jonka kanssa tilannetta selvitetään ja seurataan.

Pasila-hankkeessa tehdään töitä rikoksilla oireilevien alaikäisten nuorten kanssa. Helsingin poliisin nuorisoryhmä ohjaa hankkeeseen nuoria, jotka ovat tehneet toistuvasti rikoksia ja joiden arvioidaan hyötyvän nuorisotyön ammattilaisten tuesta.

Tutkimushankkeessa Palveluiden pirunpolskasta nuorten nuotteihin – lapset esiin vallankäytön ja valtarakenteiden takaa tutkitaan sitä, miten palvelurakenteita tulisi kehittää vastaamaan paremmin rikoksilla oireilevien nuorten tarpeisiin.

Ripa-hankkeessa ehkäistään nuorten rikos- ja päihdekierteiden syvenemistä yhdistämällä koulutettujen kokemusasiantuntijoiden ymmärrystä ammatilliseen toimintaan nuorten parissa.

Aseman Lapset on myös mukana viiden maan yhteisessä  Detached Youth Support -hankkeessa, jossa selvitetään korona-ajan sosioekonomisia vaikutuksia Euroopassa keskittyen erityisesti sosiaalisesti syrjäytyneisiin nuoriin. Hankkeessa kerätään parhaita nuoria tukevia käytäntöjä ja dokumentoidaan poikkeusajan seurauksia nuorten työllisyyteen ja koulutukseen.

Detached youthwork -projektin logo. jossa kasvomaskin kuva ja teksti

Kysy lisää!

Heikki Turkka

Heikki Turkka

tiimipäällikkö, Katusovittelu, K-0 ja Pasila

Virpi Roponen

kouluttaja, Katusovittelu

Petteri Pietinen

kouluttaja, K-0 Helsinki

Nina Liuko

kasvattaja, Pasila-hanke

Julia Saarholm

tutkimuskoordinaattori (Pirunpolska), kouluttaja

Ajankohtaista

ASEMAN LAPSETKaupungilla kävelevien nuorten jalkoja. Kuvituskuva.
12.05.2021
Oletko sinä ehdokas, joka pystyy uskottavasti nostamaan päätöksentekoon nuorten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kehittämiskohteita? Kauttamme voit kuulla myös niiden nuorten ääntä, joka helposti jää julkisessa keskustelussa kuulumatta.
ASEMAN LAPSET
03.05.2021
Helsingissä toimivat järjestöt ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet Koronatalkoot-koordinaatioyhteistyön, jonka tarkoituksena on auttaa apua tarvitsevia löytämään avun ääreen. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä. Talkoiden idea syntyi Aseman Lapset ry:ssä, joka toimi yhteistyön koollekutsujana.
ASEMAN LAPSETAseman Lasten Mikko Riiheläinen ja yhteistyökumppanit jalkautumassa kauppakeskus Triplassa.
16.03.2021
Nuoret tarvitsevat nyt kipeästi turvallisten aikuisten läsnäoloa! Seuraamme viranomaisten ohjeita, ja toimimme ne huomioiden yhdessä kuntien, muiden järjestöjen ja esimerkiksi poliisin kanssa nuorten tarpeisiin vastaten.
ASEMAN LAPSETHelsingin kaupunkisiluetti, etualalla junaraiteita ja ratapiha, taustalla kirkontorneja.
16.03.2021
Helsingissä toimivat järjestötahot ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet yhteistyökoordinaation, jolla parannetaan palveluiden tarjonnan ja tarpeiden kohtaamista vallitsevissa olosuhteissa. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry