Kolmen toimintamuodon muodostama bunkkeritiimiksi kutsuttu kymmenhenkinen porukka työskentelee päivittäin monenlaisten haastavien tilanteiden kanssa. He työskentelevät nuorten ja heidän lähipiirinsä kanssa rinnalla kulkien, konflikteja selvittäen ja elämää oikeille raiteille ohjaten. Mukana työskentelyssä on pitkä liuta yhteistyökumppaneita, osaajia ja ammattilaisia eri aloilta.

Katusovittelu on sovittelutoimintaa, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset. Menetelmää voidaan hyödyntää monisyisten konfliktien ratkomiseen.

K-0-toiminnan avulla puututaan pitkittyneisiin ja haastaviin koulukiusaamistapauksiin. Konfliktien selvittämisen ammattilainen kokoaa verkoston, jonka kanssa tilannetta selvitetään ja seurataan.

Pasila-hankkeessa tehdään töitä rikoksilla oireilevien alaikäisten nuorten kanssa. Helsingin poliisin nuorisoryhmä ohjaa hankkeeseen nuoria, jotka ovat tehneet toistuvasti rikoksia ja joiden arvioidaan hyötyvän nuorisotyön ammattilaisten tuesta.

Tutkimushanke Palveluiden pirunpolskasta nuorten nuotteihin – lapset esiin vallankäytön ja valtarakenteiden takaa tutkitaan sitä, miten palvelurakenteita tulisi kehittää vastaamaan paremmin rikoksilla oireilevien nuorten tarpeisiin.

 

Aseman Lapset on mukana viiden maan yhteisessä  Detached Youth Support -hankkeessa, jossa selvitetään korona-ajan sosioekonomisia vaikutuksia Euroopassa keskittyen erityisesti sosiaalisesti syrjäytyneisiin nuoriin. Hankkeessa kerätään parhaita nuoria tukevia käytäntöjä ja dokumentoidaan poikkeusajan seurauksia nuorten työllisyyteen ja koulutukseen.

Detached youthwork -projektin logo. jossa kasvomaskin kuva ja teksti

Kysy lisää!

Heikki Turkka

Heikki Turkka

tiimipäällikkö, Katusovittelu, K-0 ja Pasila

Virpi Roponen

kouluttaja, Katusovittelu

Ville Koikkalainen

kouluttaja, K-0-hanke (valtakunnallinen)

Petteri Pietinen

kouluttaja, K-0 Helsinki

Nina Liuko

kasvattaja, Pasila-hanke

Julia Saarholm

tutkimuskoordinaattori (Pirunpolska), kouluttaja

Ajankohtaista

ASEMAN LAPSETAseman Lasten Mikko Riiheläinen ja yhteistyökumppanit jalkautumassa kauppakeskus Triplassa.
16.03.2021
Nuoret tarvitsevat nyt kipeästi turvallisten aikuisten läsnäoloa! Seuraamme viranomaisten ohjeita, ja toimimme ne huomioiden yhdessä kuntien, muiden järjestöjen ja esimerkiksi poliisin kanssa nuorten tarpeisiin vastaten.
ASEMAN LAPSETHelsingin kaupunkisiluetti, etualalla junaraiteita ja ratapiha, taustalla kirkontorneja.
16.03.2021
Helsingissä toimivat järjestötahot ovat yhteistyössä kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa aloittaneet yhteistyökoordinaation, jolla parannetaan palveluiden tarjonnan ja tarpeiden kohtaamista vallitsevissa olosuhteissa. Koronatalkoilla tavoitellaan erityisesti lapsia, nuoria ja huoltajia, joilla korona ja poikkeusolot ovat pahentaneet arkea ja siitä selviytymistä.
PASILA-HANKEKolme Pasila-hankeen työntenkijää istuvat sohvalla ja näyttävät iloisilta.
24.02.2021
Aseman Lapset ry on kokeillut syksystä 2020 alkaen kokemusasiantuntijuuden mahdollisuuksia osana Pasila-hankettaan. Pasila-hankkeessa keskitytään nuorten pitkittyneiden rikoskierteiden katkaisuun monialaisesti yhteistyössä Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmän sekä lastensuojelun kanssa.
ASEMAN LAPSETLapsuudenrakentajat -podcastin logo, jossa mikrofoni
16.02.2021
Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön eli Itlan podcastissa käsitellään nuorten väkivaltaa ja sen syitä. Lapsuuden rakentajat -podcastin jaksossa keskustellaan siitä, että väkivaltaisen käytöksen taustalla voi olla esimerkiksi traumakokemuksia ja kysytään, miten erityistä tukea tarvitsevia nuoria voitaisiin auttaa paremmin.

Tilaa uutiskirjeemme

© 2020 Aseman Lapset ry