Kolmen toimintamuodon muodostama bunkkeritiimiksi kutsuttu kymmenhenkinen porukka työskentelee päivittäin monenlaisten haastavien tilanteiden kanssa. He työskentelevät nuorten ja heidän lähipiirinsä kanssa rinnalla kulkien, konflikteja selvittäen ja elämää oikeille raiteille ohjaten. Mukana työskentelyssä on pitkä liuta yhteistyökumppaneita, osaajia ja ammattilaisia eri aloilta.
Katusovittelu on sovittelutoimintaa, jossa sovittelijoina toimivat nuorisotyön ammattilaiset. Menetelmää voidaan hyödyntää monisyisten konfliktien ratkomiseen.
K-0-toiminnan avulla puututaan pitkittyneisiin ja haastaviin koulukiusaamistapauksiin. Konfliktien selvittämisen ammattilainen kokoaa verkoston, jonka kanssa tilannetta selvitetään ja seurataan.
Pasila-hankkeessa tehdään töitä rikoksilla oireilevien alaikäisten nuorten kanssa. Helsingin poliisin nuorisoryhmä ohjaa hankkeeseen nuoria, jotka ovat tehneet toistuvasti rikoksia ja joiden arvioidaan hyötyvän nuorisotyön ammattilaisten tuesta.
Tutkimushanke Palveluiden pirunpolskasta nuorten nuotteihin – lapset esiin vallankäytön ja valtarakenteiden takaa tutkitaan sitä, miten palvelurakenteita tulisi kehittää vastaamaan paremmin rikoksilla oireilevien nuorten tarpeisiin.
Aseman Lapset on mukana viiden maan yhteisessä Detached Youth Support -hankkeessa, jossa selvitetään korona-ajan sosioekonomisia vaikutuksia Euroopassa keskittyen erityisesti sosiaalisesti syrjäytyneisiin nuoriin. Hankkeessa kerätään parhaita nuoria tukevia käytäntöjä ja dokumentoidaan poikkeusajan seurauksia nuorten työllisyyteen ja koulutukseen.