Frontpage / Toimintamuotomme / Walkers-auto

Walkers-autot

Walkers on Wheels 2 on Aseman Lapset ry:n valtakunnallinen nuorisotyön toteuttamis- ja kehittämishake, jonka tarkoituksena on kehittää liikkuvaa nuorisotyötä ja tarjota paikalliselle nuorisotyölle uusia keinoja työn tekemiseen. Hanketta toteutetaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa viiden Walkers-auton eli tuttavallisemmin Wauton voimin.   

walkers-autot_rajattu_0.jpg

Wauto on kohtaamispaikkana toimiva matkailuauto, jossa ammattilaiset ja vapaaehtoiset turvalliset aikuiset kohtaavat nuoria siellä, missä he aikaansa viettävät. Wauto-jaksot kestävät 3–6 kuukautta kerrallaan.

Ensimmäinen Wauto lähti liikkeelle vuonna 2017. Tähän mennessä toimintaa on toteutettu jo yli 30 paikkakunnalla aina Itämeren rannoilta Lapin pohjoisimmille tuntureille. Toimintaa on ollut toteuttamassa 150 nuorisotyöntekijää sekä yli 280 muuta yhteistyökumppania. Kolmen vuoden aikana Wautoilla on tarjottu nuorille huikeat 40 000 turvallista kohtaamista aikuisten kanssa.

Walkers-autojen toiminnassa sovelletaan Aseman Lapset ry:n asiantuntijuutta erityisesti Walkers-bussista ja muusta Walkers-toiminnasta sekä Löytävästä nuorisotyöstä. Walkers-autot ovat osa valtakunnallista Motörisoitu nuorisotyö -verkostoa, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä ja kokemuksia sekä tehdään liikkuvaa nuorisotyötä tunnetuksi. Verkoston kuulumisia voit seurata Facebookista

Ensimmäistä Walkers on Wheels –hanketta (2017–2019) rahoitettiin veikkausvoittovaroin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella. Ministeriön avustuksen lisäksi yksi Wautoista on hankittu Suomen Lions-liiton keräystuotoilla ja yksi Eevi ja Eemil Tannisen säätiön lahjoituksella. Vuonna 2020 käynnistyneen Walkers on Wheels 2 -hankkeen päärahoittaja on opetus- ja kulttuuriministeriö. Ruotsinkielisten seutujen Wauto-toimintaa tukee Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne ja Itä-Suomen alueella toteutettavaa toimintaa Eevi ja Eemil Tannisen säätiö.  

Voisiko Wauto kurvailla teidän kulmillanne? 

Vuoden 2020 aikana Wautoon voit törmätä Kotkassa, Lapinlahdella, Savonlinnassa, Kokkolassa, Raaseporissa, Turussa, Kolarissa, Muoniossa, Ylivieskassa, Ranualla ja Raumalla! Jos tuntuu siltä, että Wautolle voisi olla käyttöä myös teidän kulmillanne, mukaan hankkeeseen voi hakeutua täyttämällä alkukartoituslomake tästä

Toiminnan käytännöistä ja vaatimuksista löydät tarkempaa tietoa tästä pdf-dokumentista. Ota rohkeasti yhteyttä hankkeen henkilökuntaan, mikäli sinulla jää kysyttävää! Katso tästä myös videoesittely liikkuvasta nuorisotyöstä.

Hankkeen työntekijöiden yhteystiedot sekä maantieteelliset vastuualueet 

niilo.karjalainen [at] asemanlapset.fi (Niilo Karjalainen)
hankekoordinaattori (Pohjois-Suomi) 
niilo.karjalainen [at] asemanlapset.fi 
p. 040 575 9364 

miikka.kortelainen [at] asemanlapset.fi (Miikka Kortelainen)
hankekoordinaattori (Kainuu ja Itä-Suomi) 
miikka.kortelainen [at] asemanlapset.fi 
p. 044 715 7128 

kaisa.lahteenmaki [at] asemanlapset.fi (Kaisa Lähteenmäki)
Hankekoordinaattori/Projektkoordinator
(kaksikieliset alueet/kommer att värka i Svenskfinland och tvåspråkiga kommuner)
kaisa.lahteenmaki [at] asemanlapset.fi
p. 050 566 4686 

minna.lahtela [at] asemanlapset.fi (Minna Lahtela)
valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava (Etelä- ja Länsi-Suomi) 
minna.lahtela [at] asemanlapset.fi 
p. 040 777 8683

nayttokuva_2020-5-7_kello_10.25.55.png

 

Uutiset

06.08.20

Walkers-bussi Korsoon alkusyksyksi

Walkers-bussin iloinen joukko liikkuu elo-lokakuussa Korsossa. Kaikille nuorille avoin liikkuva nuorisotila pysäköi...

Lue lisää

26.06.20

Aseman Lapset 30v – otteita julkaisuistamme vuosien varrelta

Julkaisemme kesällä torstaisin sosiaalisen median kanavissamme katsauksia menneeseen. Miltä näytti ensimmäisen...

Lue lisää

22.06.20

Aseman Lasten toiminta kesällä

Ei unohdeta nuoria ja nuorisotyötä poikkeusoloissakaan! Järjestömme luonteeseen kuuluu nopea reagointi nuorten elämässä...

Lue lisää

09.06.20

Nuoret pitävät Walkers-toimintaa merkityksellisenä

”Täältä sain hyvän kaveriporukan ja tunsin ensimmäistä kertaa, että kuulun johonkin. Aina kun tulin tänne, joku...

Lue lisää