Frontpage / Toimintamuotomme Friends / Paula Barrett

Paula Barrett

Friends-ohjelman kehittäjä

Professori Paula Barrett on kansainvälistä tunnustusta saanut nimekäs ja uuraauurtava tutkija lapsipsykologian alalla. Häntä arvostetaan kansainvälisesti myös alansa luennoitsijana ja hänen tutkimuksensa ovat saaneet runsaasti huomiota oman  alansa kansainvälisissä huippujulkaisuissa. 

Barrett on luonut laajalti tunnetun Friends-ohjelman ja kehittänyt sitä yli 20 vuoden ajan. Maailman terveysjärjestö WHO on antanut oman tunnustuksensa ohjelmalle. Friends-ohjelmaa käytetään eri ikäisten lasten ja nuorten ahdistuksen ja masennuksen ennaltaehkäisyyn sekä hoitoon. Ohjelma on käännetty monille eri kielille ja on käytössä yli 16 maassa, joissa siitä vastaavat opetuksen ja terveydenhuollon yksiköt, klinikat, akateemiset instituutiot sekä voittoa tavoittelemattomat organisaatiot.

Barrett on palkitun ja innovatiivisen tutkimuskeskuksen (Pathways Health and Reserch Centre) perustaja ja johtaja. Tutkimuskeskus perustettiin vuonna 2003, jonka jälkeen se on auttanut edistämään kymmenien tuhansien lasten ja perheiden hyvinvointia. Keskus järjestää Friends-koulutuksia ja ryhmätoimintaa kaiken ikäisille. Erikoisasiantuntijoista koostuvan kansainvälisen ryhmän kanssa Pathways Health and Research Centre tekee jatkuvasti huippututkimusta psykologian alalla.

Barrett on vastaanottanut useita arvostettuja palkintoja kotimaassaan Australiassa tunnustuksena ainutlaatuista panoksestaan lasten, nuorten ja yhteisöjen hyvinvointiin. Hän on saanut muun muassa Australian kognitiivisen käyttäytymisterapian yhdistyksen palkinnon tutkimuksestaan ja innovaatiostaan kliinisen psykologian alalla sekä Australian psykologisen seuran palkinnon huomattavasta oppineisuudesta psykologian tieteenalalla.

Friends-ohjelman kansainväliset sivut: www.friendsresilience.org