Frontpage / ASEMAN LASTEN TOIMINTA POIKKEUSOLOJEN AIKANA - lue lisää tästä

Ei unohdeta nuoria ja nuorisotyötä poikkeusoloissakaan! Järjestömme luonteeseen kuuluu nopea reagointi nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin, ja toimintamme jatkuu tilanteeseen mukautuen. Kuuntelemme tarkalla korvalla viranomaisten ohjeita, ja toimimme ne huomioiden yhdessä kaupunkien nuorisotyön, poliisin ja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa. (päivitetty 2.6.)

Sekasin-Chat 

Valtaosa kaikista Walkerseistamme ympäri Suomen sekä työntekijämme päivystävät MIELI Suomen Mielenterveysseura ry:n ja Suomen Punaisen Ristin ylläpitämässä Sekasin-chatissa. Sekasin-chat on auki maanantaista perjantaihin klo 9–24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15–24. Chatissä päivystäjinä toimivat eri järjestöjen ammattilaiset. Chattiin pääsee osoitteesta www.sekasin.fi tai Aseman Lasten sivuilta www.asemanlapset.fi 

Virtuaalinen Walkers-kahvila Discordissa 

Aseman Lasten virtuaalinen Walkers-kahvila on kolme kertaa viikossa: maantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.  Tuttujen ammattilaisten lisäksi nuorille niin tärkeitä vapaaehtoisiamme on saadaan mukaan virtuaaliympäristöön jo ensi viikolla. Discordiin pääsee tämän linkin kautta: https://discord.gg/J3ujz5Y

Aseman Lasten lisäksi omia Discord-yhteisöjä löytyy muun muassa Eurajoen, Kauhajoen ja Siuntion Walkers-toiminnoilla. Lisäksi Kuusamossa on otettu käyttöön BTW-chat.

Walkers on Wheels ja Wautot

Kesällä Wautot pörräävät Kotkassa, Raumalla, Savonlinnassa, Kokkolassa ja Ylivieskassa

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Normaalisti tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta, mutta poikkeusoloissa wautotoiminta aloitetaan pelkästään nuorten ulkokohtaamisilla turvavälit ja hygienia muistaen. 

Jalkautuminen ja löytävä nuorisotyö 

Työntekijämme jalkautuvat pääkaupunkiseudulla yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Jalkautuvasta nuorisotyöstä järjestetään ammattilaisille myös verkkokoulutusta. Polkupyörillä tapahtuvaa willaritoimintaa aloitetaan Siuntiossa ja Kajaanissa.

Helsingin Walkers-talo 

Simonkadulla Narinkkatorin kupeessa sijaitsevan Walkers-talon työntekijät löytyvät virtuaalisesta Walkers-kahvilasta ja Sekasin-Chatistä.  Talo avataan vähitellen kesäkuun alussa poikkeusjärjestelyin.

Walkers-bussi 

Walkers-bussi on suljettu, mutta työntekijämme löytyvät virtuaalisesta Walkers-kahvilasta, Sekasin-Chatistä sekä jalkautumasta. 

Katusovittelu, K-0 ja Pasila-hanke 

Pasila-hankkeessa työtä jatketaan suhteellisen normaalisti nuorten ja perheiden parissa. 

Katusovittelun, restoratiivisen dialogin ("kotisovittelu") ja K-0:n osalta riskiryhmiin kuuluvien nuorten ja perheiden kanssa työtä tehdään lähtökohtaisesti etäyhteyksin. 

Kaikkien kolmen työmuodon puitteissa myös verkostotyötä tehdään etäyhteyksillä aktiivisesti. 

3T 

Asiakastyötä toteutetaan toistaiseksi etäyhteydellä. Työntekijät tavoittaa normaaliin tapaan WhatsAppista tai soittamalla. Lisäksi olemme Discordissa. 

Takku-hanke, Jyväskylä 

Myös Jyväskylässä asiakastyötä tehdään lähtökohtaisesti etäyhteyksillä, pääasiassa puhelimitse Gradian toimipisteiden ollessa kiinni. Hankkeen Aseman Lasten työntekijän Erjan tavoittaa numerosta 043 211 1403 ja Gradian työntekijät Helin 040 341 5470 ja Päivin 040 341 5246. Kasvokkaisia tapaamisia järjestetään vain hyvin akuuteissa tilanteissa ja huolellisen harkinnan jälkeen. 

Takku-ohjaajat päivystävät omalla Discord-kanavallaan. Discord-kanava on auki päivittäin klo 13–16. Opiskelijat ovat toivoneet äänikanavaa, ja sen käyttöönottoa mietitään. Mukana keskustelussa on ollut myös Gradian kuraattori ja pappi. Mukaan pääsee tästä https://discord.gg/u5xnFEk 

Tyttötyö 

Asiakastyötä toteutetaan toistaiseksi etäyhteydellä. Työntekijämme päivystää joka arkipäivä klo 12–17 (Maarit p. 050 476 0344). Tämän lisäksi tyttötyö on tavattavissa Walkers-kahvilan Discordissa keskiviikkoisin klo 18–20 ja välillä myös Sekasin-chatissa. 

Friends-toiminta 

Friends-työntekijät päivystävät aktiivisesti Sekasin-chatissa, erityisesti iltaisin. Kolmena päivänä viikossa julkaistaan Instagramissa ja Facebookissa myös mielen hyvinvointiin liittyvä tehtävä, joita esimerkiksi opettajat voivat hyödyntää etäkoulussa. Keväälle suunniteltua ryhmä- ja luokkatyöskentelyä eri kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja vanhempien kanssa jatketaan yhteistyökumppaneiden kanssa sähköisissä kanavissa ohjaamalla Friends-teemaisia tuokioita osana etäkoulupäivää. Lisäksi tehdään Friends-teemaisia etäkoulutuksia ja tuotetaan Mutsifrendit-FB-liveä joka tiistai klo 17.30. 


Päivitämme näitä tietoja ja tiedotamme ajankohtaisista muutoksista tilanteen mukaan verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa.  

Aseman Lapsissa työskentelee 40 työntekijää. Erityisosaamisemme keskitetään nyt nykytilanteeseen sopivaksi. Järjestö täyttää kuluvana vuonna 30 vuotta, ja sillä on nuorisotyön kenttään myös laaja valtakunnallinen näköala. Järjestön luonteeseen kuuluu nopea reagoiminen nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin.  

Aseman Lapset ry luo aktiivisesti kumppanuuksia monenlaisten, joskus yllättävienkin yhteistyötahojen kanssa. Toimintamuotojamme Walkers-toiminnan lisäksi ovat nuorten turvallista ajanviettoa julkisissa tiloissa tukeva Löytävä nuorisotyö, tunne- ja vuorovaikutustaitoja vahvistava Friends-toiminta, alaikäisten sovitteluun keskittyvä katusovittelutoiminta, kiusaamiseen puuttuva K-0 -työ sekä nuorten rikoskierteen katkaisemiseen tähtäävä Pasila-hanke. Lisäksi työskentelemme seksuaaliterveyden, itsetuntemuksen ja seurustelun pelisääntöjen vahvistamiseksi Tyttötyö-projektissa, hankalassa työmarkkina-asemassa tai muun syrjäytymisuhan alla olevien nuorten tukemiseksi 3T-hankkeessa sekä toisen asteen opintopolkujen sujuvuuden tukemiseksi Takku-hankkeessa. 

Henkilöstön yhteystiedot: https://asemanlapset.fi/fi/ota-yhteytta

 

 

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

02.06.20

Walkers-bussin toiminta kesällä

Keikka on alkamassa ja nuotit hukassa. Nuorten tehtävänä on auttaa hajamielistä muusikkoa! – Walkers-bussi...

Lue lisää

28.05.20

Poikkeusaika on lisännyt nuorten välinpitämättömyyttä

Arjen aikataulujen väheneminen on saanut osan nuorista höllentämään suhtautumistaan päihteiden käyttöön ja päihtyneenä...

Lue lisää

18.05.20

Pasila-hankkeen arkea poikkeusoloissa: Koulutehtäviä ja kuulumisia

Viime viikkoina Pasila-hankkeen asiakkaiden kanssa työskentely on ollut ennen kaikkea koulunkäynnin...

Lue lisää

08.05.20

Mutsifrendit luotsaavat vanhemmille suunnattua henkistä happihyppelyä

Perheet ovat olleet kovilla etäkoulun, -töiden, tiskivuoren ja ruoanlaiton yhteensovittamisessa. Huolta onkin kannettu...

Lue lisää