Frontpage / ASEMAN LASTEN TOIMINTA KESÄLLÄ - lue lisää tästä

Aseman Lasten toiminta kesällä

Ei unohdeta nuoria ja nuorisotyötä poikkeusoloissakaan! Järjestömme luonteeseen kuuluu nopea reagointi nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin, ja toimintamme jatkuu tilanteeseen mukautuen. Kuuntelemme tarkalla korvalla viranomaisten ohjeita, ja toimimme ne huomioiden yhdessä kaupunkien nuorisotyön, poliisin ja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa. (päivitetty 22.6.)

Walkers-talo

13–17-vuotiaille suunnattu turvallinen ajanviettopaikka on auki poikkeusjärjestelyin ma-pe klo 15–20. Walkers-talo sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskusta vastapäätä vanhalla linja-autoasemalla (Simonkatu 1–3). Yhteyttä voi ottaa: 043 211 2059 tai walkerstalo [at] asemanlapset.fi.

Walkers on Wheels (Wautot)

Kesällä Wautot pörräävät Kotkassa, Raumalla, Savonlinnassa, Kokkolassa ja Ylivieskassa. Aseman Lapset tarjoaa autot kuntien käyttöön ja koordinoi toimintaa, työntekijäresurssit tulevat paikallisesti.

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Normaalisti Wautoilla on matkailuauton sisällä tarjolla kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta. Koronatilanteesta johtuen toimintaa toteutetaan tänä kesänä pääasiassa ulkona turvavälit ja hygienia huomioiden. 

Walkers-bussi 

Walkers-bussi on nuorten ajanviettopaikaksi muokattu linja-auto, jossa paikalla on aikuisia juttuseuraksi tai vaikka korttipelikaveriksi.

Kesäkuussa bussi kiersi Espoossa ja Järvenpäässä ilahduttaen nuoria bussiin rakennetulla pakopelillä. Lisäksi bussin ulkopuolelle pystytetyllä terassilla vietettiin rennosti aikaa muun muassa grillaillen. Mukana oli myös sekä Espoon että Järvenpän nuorisopalveluiden työntekijöitä.  

Lisäksi Walkers-bussi kävi kesäkuussa visiitillä Kauhajoella. Siuntioon kurvataan 24.6. Elokuussa (näillä näkymin vko 32) on vielä luvassa vierailu Kotkassa. Kiertueen tarkoituksena on tarjota Walkers-paikkakunnille mahdollisuus tutustua bussin toimintaan. Leppoisaa kesätekemistä suunnitellaan yhdessä paikkakuntien Walkers-väen kanssa. Myös pakopeli matkaa bussin mukana.

Sekasin-Chat 

Sekä Aseman Lasten työntekijöitä että Walkersien työntekijöitä ympäri Suomen päivystää myös kesällä MIELI Suomen Mielenterveysseura ry:n ja Suomen Punaisen Ristin ylläpitämässä Sekasin-chatissa. Sekasin-chat on auki maanantaista perjantaihin klo 9–24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15–24. Chatissä päivystäjinä toimivat eri järjestöjen ammattilaiset. Chattiin pääsee osoitteesta www.sekasin.fi tai Aseman Lasten sivuilta www.asemanlapset.fi 

Virtuaalinen Walkers-kahvila Discordissa

Aseman Lasten virtuaalinen Walkers-kahvila on auki Discordissa kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin 1.7. asti. Kahvilaan pääsee tästä: https://discord.gg/J3ujz5Y

Jalkautuminen ja löytävä nuorisotyö 

Aseman Lapset jalkautuu nuorten pariin Helsingissä läpi kesän. Jalkautuvalla työllä mahdollistetaan alle 18-vuotiaiden nuorten omaehtoista, turvallista ja muita huomioivaa ajanviettoa julkisissa tiloissa. Tarvittaessa nuorten riski- tai häiriökäyttäytymiseen puututaan eri tahojen välisellä yhteistyöllä.  

Kuopiossa löytävässä nuorisotyössä jalkaudutaan kesäkuussa koulukuraattorien kanssa, ja heinäkuussa osallistutaan Kuopion nuorisopalveluiden kesätoimintaan, jonka puitteissa jalkaudutaan pari kertaa viikossa. Heinäkuussa toteutetaan lisäksi ryhmätoimintaa. Lisätietoja: Tuomo Kantele, p. 045 852 9234.

Katusovittelu, K-0 ja Pasila-hanke 

Pasila-hanke on Helsingin poliisilaitoksen kanssa yhteistyössä toteuttava hanke, jonka tarkoituksena on nuorten rikoskierteen katkaiseminen. Kohderyhmänä ovat alle 18-vuotiaat rikoksen tehneet nuoret. Nuoria tuetaan kokonaisvaltaisesti yhteistyössä nuorten läheisten ja ammattilaisverkoston kanssa. Nuorten ja perheiden parissa työskennellään myös kesällä. 

K-0 – kiusaamiseen puuttuvan hankkeen asiakkaiden tilanteita seurataan kesän aikana pääasiassa puhelimitse. Tapaamisia järjestetään tarvittaessa. Riskiryhmiin kuuluvien nuorten ja perheiden kanssa järjestetään etätapaamisia. 

Katusovittelutoimintaa kohdennetaan sellaisiin alaikäisiä osapuolia sisältäviin sovittelutapauksiin, joissa tavanomaisen riita- ja rikosasian sovittelun keinot eivät riitä tai nuori perheineen tarvitsee jatkotukea. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan alueen sovittelutoimistojen kanssa. Sovittelutapaamisissa on siirrytty takaisin lähitapaamisiin, mutta tarvittaessa sovitellaan myös etäyhteyksillä. Kesäkuun lopussa pidetään vielä muutama sovittelu, heinäkuussa puolestaan on hiljaisempaa. Sovitteluiden osalta arkeen palataan jälleen elokuun alussa.

3T 

3T-hankkeessa tuetaan hankalassa työmarkkina-asemassa tai esimerkiksi ilman opiskelupaikkaa olevia nuoria. Nuorten kanssa lähdetään yhdessä miettimään sopivia jatkopolkuja kartoittamalla kiinnostuksen kohteita ja olemassa olevaa osaamista. Hanke toteutetaan yhteistyössä Live Palveluiden kanssa Helsingissä.

Asiakastyötä toteutetaan myös kesällä. Työntekijät tavoittaa WhatsAppista tai soittamalla Jani p. 050 307 7631 tai Ronja, p. 040 620 4223. Heinäkuussa molemmat lomailevat viikon 29, muuten he ovat tavoitettavissa vuorotellen (Jani lomalla 6.–19.7.).

Takku-hanke, Jyväskylä 

Takku-hankkeessa tuetaan toisen asteen opintopolkujen sujuvuutta. Hanke toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa. Takku-ohjaajat toimivat linkkinä nuoren ja oppilaitoksen välillä tukien yksilöllisesti, rinnalla kulkien.  

Koronatilanteen takia asiakastyötä tehdään toistaiseksi lähtökohtaisesti etäyhteyksillä, pääasiassa puhelimitse. Hankkeen Aseman Lasten työntekijän Erjan tavoittaa numerosta 043 211 1403 (heinäkuussa ei ma eikä pe) ja Gradian työntekijät Helin 040 341 5470 (Heli lomailee heinäkuun) ja Päivin 040 341 5246 (tavoitettavissa 6.7. eteenpäin). Kasvokkaisia tapaamisia järjestetään vain hyvin akuuteissa tilanteissa.

Takku-ohjaajat päivystävät Discord-kanavallaan myös heinäkuussa. Discord-kanava on auki ma-pe klo 13–16. Myös opiskelijoiden toivoma äänikanava on käytössä. Mukaan pääsee tästä https://discord.gg/u5xnFEk  

Tyttötyö 

Tyttötyössä keskitytään 13–21-vuotiaiden tyttöjen seurustelu- ja seksuaaliterveyteen, omien rajojen tunnistamiseen ja turvataitojen vahvistamiseen. Hankkeessa työskentelevä Maarit Taipalinen on tavoitettavissa jälleen 3.8. eteenpäin, p. 050 476 0344.

Friends-toiminta

Mielen hyvinvointia tukevalla Friends-ohjelmalla vahvistetaan tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Ohjelmaa voidaan hyödyntää muun muassa päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotyössä ja terveydenhuollossa ryhmä- ja yksilötyössä. Ohjelman käyttöönotto edellyttää ohjaajakoulutukseen osallistumista. 

Syksyn ensimmäinen koulutus (Fun Friends -ohjelmaversio) toteutetaan etäkoulutuksena elokuussa, 25.8. ja 27.8. klo 13–16. Ilmoittautuminen ja lisätietoa tästä ja muista syksyn koulutuksista täältä.
 

Päivitämme näitä tietoja ja tiedotamme ajankohtaisista muutoksista tilanteen mukaan verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa.  

Aseman Lapsissa työskentelee 40 työntekijää. Erityisosaamisemme keskitetään nyt nykytilanteeseen sopivaksi. Järjestö täyttää kuluvana vuonna 30 vuotta, ja sillä on nuorisotyön kenttään myös laaja valtakunnallinen näköala. Järjestön luonteeseen kuuluu nopea reagoiminen nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin.  

Aseman Lapset ry luo aktiivisesti kumppanuuksia monenlaisten, joskus yllättävienkin yhteistyötahojen kanssa. Toimintamuotojamme Walkers-toiminnan lisäksi ovat nuorten turvallista ajanviettoa julkisissa tiloissa tukeva Löytävä nuorisotyö, tunne- ja vuorovaikutustaitoja vahvistava Friends-toiminta, alaikäisten sovitteluun keskittyvä katusovittelutoiminta, kiusaamiseen puuttuva K-0 -työ sekä nuorten rikoskierteen katkaisemiseen tähtäävä Pasila-hanke. Lisäksi työskentelemme seksuaaliterveyden, itsetuntemuksen ja seurustelun pelisääntöjen vahvistamiseksi Tyttötyö-projektissa, hankalassa työmarkkina-asemassa tai muun syrjäytymisuhan alla olevien nuorten tukemiseksi 3T-hankkeessa sekä toisen asteen opintopolkujen sujuvuuden tukemiseksi Takku-hankkeessa. 

Henkilöstön yhteystiedot: https://asemanlapset.fi/fi/ota-yhteytta

 

 

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

26.06.20

Aseman Lapset 30v – otteita julkaisuistamme vuosien varrelta

Julkaisemme kesällä torstaisin sosiaalisen median kanavissamme katsauksia menneeseen. Miltä näytti ensimmäisen...

Lue lisää

22.06.20

Aseman Lasten toiminta kesällä

Ei unohdeta nuoria ja nuorisotyötä poikkeusoloissakaan! Järjestömme luonteeseen kuuluu nopea reagointi nuorten elämässä...

Lue lisää

02.06.20

Walkers-bussin toiminta kesällä

Keikka on alkamassa ja nuotit hukassa. Nuorten tehtävänä on auttaa hajamielistä muusikkoa! – Walkers-bussi...

Lue lisää

28.05.20

Poikkeusaika on lisännyt nuorten välinpitämättömyyttä

Arjen aikataulujen väheneminen on saanut osan nuorista höllentämään suhtautumistaan päihteiden käyttöön ja päihtyneenä...

Lue lisää