Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Willarit liikkuvat tänä kesänä Siuntiossa ja Kajaanissa

Willarit liikkuvat tänä kesänä Siuntiossa ja Kajaanissa

Uutta polkupyörillä tehtävää liikkuvan nuorisotyön muotoa pilotoitiin viime kesänä Helsingissä ja Kotkassa, tänä kesänä willarit liikkuvat Siuntiossa ja Kajaanissa. Willarit ovat Aseman Lapset ry:n Walkers-toimintaan ja paikallisen nuorisotyön kohtaamisvälineiksi tuunattuja polkupyöriä, jotka menevät sinne, missä nuoret ovat: puistoihin, aukioille ja muihin paikkoihin, joihin bussilla, autolla ja jalkautuen on hankala päästä. Paikkoihin pystytetään mahdollisuuksien mukaan pop-up-Walkers-kohtaamispaikka. 

Siuntiossa willaritoiminta aloitetaan 9.6. ja Kajaanissa myös kesäkuun alussa. Molemmilla paikkakunnilla on käytössään kolme Insera-merkkistä pyörää, jotka Helkama-yhtiöt lahjoitti Aseman Lapset ry:n käyttöön viime kesänä.  

- Willarit on meille uusi työmuoto, vaikka katutyöstä ja jalkautumisesta kokemusta jo onkin. Tosi hieno juttu, että saatiin Willarit tälle kesälle Siuntioon! Willareiden avulla voidaan olla siellä missä nuoretkin aikaa viettävät ja kohdata taas pitkästä aikaa kasvotusten meidän mahtavia nuoria, hehkuttaa nuorisopalvelukoordinaattori Jonna Farin Siuntion kunnasta. 

- Tämä tarjoaa huikean mahdollisuuden kohdata nuoria kesällä ja toisaalta myös nuorille mahdollisuuden kohdata turvallisia aikuisia, kertoo nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen Kajaanin kaupungilta. 

Media ja yhteistyökumppanit ovat tervetulleita tutustumaan willareihin Siuntiossa ti 9.6. klo 15 Siuntion Walkersiin (Asematie 4) ja Kajaanissa ke 27.5. klo 17 Nupalla (Asemakatu 2). Sekä Siuntion että Kajaanin Walkersit kouluttavat omat työntekijänsä ja vapaaehtoiset aikuiset toimintaan. 

- Nuorten kokoontumiskulttuuri on jatkuvassa muutoksessa. Tämä haastaa myös nuorisotyön pysymään nuorten liikkeessä mukana. Liikkuvien nuorisotyömuotojemme kautta olemme saaneet nuorilta erinomaisen vastaanoton, ja nuorten palautteet toiminnastamme vahvistavat sen, että nuoret kaipaavat vapaa-ajan ympäristöihinsä turvallisia ja luotettavia aikuisia, kertoo Walkers-toiminnasta valtakunnallisesti vastaava Minna Lahtela Aseman Lapsista. 

Etenkin kesällä nuorille tarjottava toiminta vähenee olennaisesti. Willarien avulla saadaan tuotua turvallisia aikuisia nuorten toimintaympäristöihin ja nuorisotyöllisiin tyhjiöihin. 

Asiasta antavat lisätietoja: 

- Jonna Farin, nuorisopalvelukoordinaattori, Siuntion kunta, p. 044 386 12 42 

- Reima Korhonen, nuoriso-ohjaaja, Kajaanin kaupunki, p. 044 7100 371 

- Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry, p. 040 777 8683  

Kuvia willareista löytyy osoitteesta:  

https://asemanlapsetry.sharepoint.com/:f:/s/Kokojrjest/EjCxOPRDpXxNpCcuW...

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. www.asemanlapset.fi 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

15.09.20

Nuorisotyön ammattilainen – vastaa julkisiin tiloihin jalkautuvan työn kyselyyn!

Monissa kunnissa lisättiin julkisiin tiloihin jalkautuvaa nuorisotyötä koronakeväänä. Aseman Lasten löytävässä...

Lue lisää

01.09.20

Mennään sinne missä nuoret ovat

Työn takana: Niilo Karjalainen, hankekoordinaattori Walkers on Wheels on Aseman Lapset ry:n valtakunnallinen hanke,...

Lue lisää

24.08.20

TIEDOTE: Walkers-bussilla kohdataan korsolaisia nuoria ja tiivistetään alueen toimijoiden yhteistyötä

Vapaa julkaistavaksi heti, 24.8.2020 Liikkuvaa nuorisotyötä poikkeusoloissa Aseman Lapset ry:n Walkers-bussi...

Lue lisää

14.08.20

Tue jyväskyläläisiä nuoria lahjoittamalla pullonpalautusrahat!

Aseman Lasten ja muiden lasten ja nuorten hyvinvointia tukevien yhdistysten toimintaa voit tukea lahjoittamalla...

Lue lisää