Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Takku-hanke loppusuoralla

Takku-hanke loppusuoralla

Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradian ja Aseman Lasten yhteisessä Takku-hankkeessa yksilöllisellä tuella on selvitetty opiskelun esteitä ja vähennetty toisen asteen opintojen keskeytymistä.

Alkukesästä 2019 käynnissä olleen hankkeen kohderyhmää ovat olleet erityisesti sellaiset nuoret, joiden opiskelua päihteidenkäyttö tai mielenterveysongelmat vaikeuttavat. Työssä on keskitytty kokonaisvaltaisen arjen hallinnan ja hyvinvoinnin tukemiseen kiinteässä yhteistyössä oppilashuollon ja muiden ammattilaisten kanssa. Takku-ohjaajat ovat toimineet linkkinä oppilaitoksen ja opiskelijan välillä tukien yksilöllisesti, rinnalla kulkien.

Tukipalveluita on koronan sallimissa rajoissa viety nuorten luokse, jotta niihin olisi mahdollisimman helppo tarttua. Käytännössä ohjaajat ovat muun muassa jalkautuneet oppilaitoksen tiloihin, vierailleet oppitunneilla, päivystäneet Jyväskylän keskustassa sijaitsevalla nuorten kohtaamispaikka Bostarilla sekä verkossa Discord-kanavalla. Tarvittaessa nuoria on saatettu muiden palveluiden piiriin.

Hankkeen aikana intensiivisemmällä yksilöohjauksella ja pienryhmätoiminnalla tuettiin 150 nuoren elämänhallintaa ja opinnoissa kiinni pysymistä. Nuoret ohjautuivat hankkeen piiriin oppilaitoksen työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden tai perheenjäsenen yhteydenoton kautta. Muutama nuori otti itse yhteyttä. Discord-kanavalla oli parhaimmillaan mukana 500 nuorta.

Korona-aikana opiskelijoita on tuettu etäopintojen tuomissa haasteissa. Monella itseohjautuvuus tuottaa haasteita. Usein työskentely on lähtenyt siitä, että vuorokausirytmi on saatettu kuntoon.

Nuorten kanssa työskentelyn lisäksi Gradian henkilöstölle on järjestetty työpajoja, joissa osallistujille on tarjottu työkaluja opiskelijoiden kohtaamiseen sekä mielenterveys- ja päihdeongelmien tunnistamiseen.

Aseman Lapsilla hankkeessa on työskentellyt Erja Stenberg, joka nyt maaliskuussa siirtyy uusiin tehtäviin. Tässä vaiheessa lämmin kiitos kaikille hankkeen yhteistyökumppaneille!

Takku-hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.


 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

04.03.21

Kuopiossa vedettiin yhteen löytävän nuorisotyön jaksoa kaupungissa

Aseman Lasten löytävä nuorisotyö -toiminta Kuopiossa on pikkuhiljaa loppusuoralla. Torstaina 4.3. kokoonnuttiin...

Lue lisää

03.03.21

Walkers-toiminta laajenee – kevään aikana perustetaan kolme uutta Walkersia Kuopioon, Lahteen ja Savonlinnaan!

Kuopio ja Savonlinna toteuttavat toimintaa omilla Walkers-autoillaan eli wautoillen. Molempien paikkakuntien...

Lue lisää

15.01.21

Aseman Lasten toiminta keväällä 2021

Saimme viime vuoden lopulla iloisia uutisia rahoituksen suhteen ja toimintamme jatkuu tämän vuoden ajan lähes samassa...

Lue lisää

15.12.20

Aseman Lasten toiminta vuonna 2021

Joulukuun alkupuoli on perinteisesti ollut jännittävää aikaa järjestöissä, sillä monet avustuspäätökset...

Lue lisää