Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Raaseporissa  

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Raaseporissa  

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Raaseporissa syyskuun alussa. Pantteriksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Pantteri on Wautoista uusin ja siirtyy Raaseporiin nyt Kokkolasta. Pantterin ensimmäinen työilta on ti 1.9., ja wauto viihtyy Raaseporissa joulukuun puoleenväliin saakka. Tiedotusvälineet ja yhteistyökumppanit ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan ke 2.9. klo 12-13 Karjaan yhteiskoulun koulupihaan, Tammisaarentie 62, Karjaa.

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Normaalisti tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta, mutta poikkeusoloissa Wautotoiminta aloitetaan pelkästään nuorten ulkokohtaamisilla turvavälit ja hygienia muistaen.  

– Olemme tosi innoissamme Pantterista ja sen tuomista mahdollisuuksista! Liikkuva kohtaamispaikka täydentää hyvin nuorisotyön resursseja Raaseporissa, kertoo Raaseporin vapaa-aikapäällikkö Fredrika Åkerö. 

Wautolla täydennetään nuorisotyöllisiä tyhjiöitä, joita esimerkiksi maantieteellisesti laajalle alueelle levittäytyvällä Raaseporilla väistämättäkin on. Kaupungilla on tällä hetkellä käytössään viisi eri nuorisotilaa, joiden toimintaa kaksi kertaa viikossa operoiva Pantteri nyt täydentää. Matkailuautolla päästään suoraan sinne, missä nuoret jo ovat. 

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Raaseporissa toiminnasta vastaa kaupungin nuorisotyö.  

Lisätietoja:  

- Fredrika Åkerö, vapaa-aikapäällikkö, Raaseporin kaupunki, p.  (019) 289 2145 

- Kaisa Lähteenmäki, hankekoordinaattori, Aseman Lapset ry, p. 050 566 4686  

- Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry, p. 040 777 8683  

- kuvia wautoista:   
https://asemanlapsetry.sharepoint.com/:f:/s/Kokojrjest/Ejw7dASKZDRLstgbg...  

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.  

Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels 2 -hanketta. Hanke on rahoitettu veikkausvoittovaroin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella sekä Brita Maria Renlund säätiön sekä Eevi ja Emil Tannisen säätiön avustuksella. Autot on hankittu opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Lions-liiton, Eevi ja Eemil Tannisen säätiön sekä Brita Maria Renlund säätiön rahoituksella. Hankkeessa toimitaan viidellä autolla eri puolilla Suomea ja juurrutetaan liikkuvan nuorisotyön menetelmiä eri alueille. www.asemanlapset.fi  

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

15.09.20

Nuorisotyön ammattilainen – vastaa julkisiin tiloihin jalkautuvan työn kyselyyn!

Monissa kunnissa lisättiin julkisiin tiloihin jalkautuvaa nuorisotyötä koronakeväänä. Aseman Lasten löytävässä...

Lue lisää

04.09.20

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Ranualla

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Ranualla...

Lue lisää

01.09.20

Mennään sinne missä nuoret ovat

Työn takana: Niilo Karjalainen, hankekoordinaattori Walkers on Wheels on Aseman Lapset ry:n valtakunnallinen hanke,...

Lue lisää

24.08.20

TIEDOTE: Walkers-bussilla kohdataan korsolaisia nuoria ja tiivistetään alueen toimijoiden yhteistyötä

Vapaa julkaistavaksi heti, 24.8.2020 Liikkuvaa nuorisotyötä poikkeusoloissa Aseman Lapset ry:n Walkers-bussi...

Lue lisää