Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Huippusuosittu nuorten kohtaamispaikka Wauto palaa Kotkaan

Huippusuosittu nuorten kohtaamispaikka Wauto palaa Kotkaan

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä toista kertaa Kotkassa ensi perjantaina – tällä kertaa pidemmäksi aikaa osana kaupungissa tehtävää nuorisotyötä. Ilvekseksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Tiedotusvälineet, yhteistyökumppanit sekä vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Wautoon yhteisötalo Messin B-rakennukseen pe 10.1. klo 15 eteenpäin.

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja lämmin ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Tarjolla on kahvia, korttipelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta. 

– Keväällä 2019 Wauto oli erinomainen työväline Kotkan liikkuvassa nuorisotyössä. Wautoa takaisin kaupunkiin ovat toivoneet niin nuoret kuin nuoriso-ohjaajat. Edellisen jakson jäljiltä Wauto tunnistetaan kaupungissa, ja nuoret pitävät sitä turvallisena ja helposti lähestyttävänä. Odotamme innolla Ilves-wauton tuloa kaupunkiin, kertoo Kotkan nuorisotoimenjohtaja Leena Ruotsalainen.

Wauto-toimintaan koulutetaan Walkers-toiminnan mukaisesti myös vapaaehtoisia aikuisia, jotka ovat läsnä toiminnassa turvallisina aikuisina nuorisotyön ammattilaisten rinnalla. Ensimmäinen vapaaehtoiskoulutus järjestetään 9.1. sekä tarpeen mukaan pitkin kevättä.

Ensimmäinen toimintailta järjestetään Kotkassa perjantaina 10.1., ja ne jatkuvat seuraavasti:

  • maanantaisin klo 18 nuoret voivat tilata Wauton sinne missä ovat, muuten Ilves päivystää Karhulan torilla klo 19.30 alkaen
  • tiistaisin klo 18 nuoret voivat tilata Wauton sinne missä ovat, muuten Ilves päivystää Karhuvuoren koululla klo 19.30 alkaen
  • perjantaisin Ilves löytyy klo 18 Tavastilan koululta ja klo 19.30 Kotkan kauppatorilta ja kauppakeskus Pasaatin läheisyydestä

Ensimmäinen toimintakausi päättyy maaliskuun lopussa, tosin seurakunta jatkaa huhtikuun yli ammattilaisten avuin ilman vapaaehtoisia yhden toimintakerran viikkoa kohden. Kesän toimintakausi aloitetaan vappuaattona 30.4.

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Kotkan alueella toiminnasta vastaa Kotkan kaupungin nuorisotyö tiiviissä yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Kotka-Kymin seurakunta vastaa toiminnasta yhdellä toimintaillalla viikkoa kohden. Ilves-wauton toimintavastaavina toimivat Mikko Kirri kaupungilta ja Marko Lamminen Kotka-Kymin seurakunnasta.

- Valtakunnallinen, kolmevuotinen Walkers On Wheels -hanke päättyi viime vuoden lopussa, ja sen tuottamat tulokset huomioidaan nyt alkavassa Walkers on Wheels 2 -jatkohankkeessa (2020-2022). Kotka pilotoi nyt ensimmäisenä toimintapaa, jossa samalla paikkakunnalla toteutetaan pitkäaikaista ja kokovuotista wauto-toimintaa osana nuorisotyötä, kertoo valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela Aseman Lapset ry:stä.

Lisätietoja:

- Mikko Kiri, liikkuva ohjaaja, Kotkan Nuorisotyö, p. 040 838 4869, mikko.kiri [at] kotka.fi
- Marko Lamminen, nuorisotyöntekijä Kotka-Kymin seurakunta, p. 044 725 9036, marko.lamminen [at] evl.fi
- Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, p. 040 777 8683, minna.lahtela [at] asemanlapset.fi

 Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

 Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels 2 -hanketta. Hanke on rahoitettu veikkausvoittovaroin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella sekä Brita Maria Renlund säätiön sekä Eevi ja Emil Tannisen säätiön avustuksella. Autot on hankittu opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Lions-liiton, Eevi ja Eemil Tannisen säätiön sekä Brita Maria Renlund säätiön rahoituksella. Hankkeessa toimitaan viidellä autolla eri puolilla Suomea ja juurrutetaan liikkuvan nuorisotyön menetelmiä eri alueille Suomessa. www.asemanlapset.fi

Lisää uusi kommentti

Uutiset

02.06.20

Walkers-bussin toiminta kesällä

Keikka on alkamassa ja nuotit hukassa. Nuorten tehtävänä on auttaa hajamielistä muusikkoa! – Walkers-bussi...

Lue lisää

28.05.20

Poikkeusaika on lisännyt nuorten välinpitämättömyyttä

Arjen aikataulujen väheneminen on saanut osan nuorista höllentämään suhtautumistaan päihteiden käyttöön ja päihtyneenä...

Lue lisää

18.05.20

Pasila-hankkeen arkea poikkeusoloissa: Koulutehtäviä ja kuulumisia

Viime viikkoina Pasila-hankkeen asiakkaiden kanssa työskentely on ollut ennen kaikkea koulunkäynnin...

Lue lisää

14.05.20

Kesällä Wautot pörräävät Kotkassa, Raumalla, Savonlinnassa, Kokkolassa ja Ylivieskassa

Matkailuautoista liikkuviksi nuorten kohtaamispaikoiksi muunnetut Walkers-autot eli Wautot aloittavat...

Lue lisää