Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Avoin työpaikka: Hae yhteisökehittäjäksi nuorten Kuopioon!

Avoin työpaikka: Hae yhteisökehittäjäksi nuorten Kuopioon!

Haluatko tehdä merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä nuorten parissa? Etsimme nyt nuoriso- ja verkostotyön ammattilaista YHTEISÖKEHITTÄJÄKSI löytävään nuorisotyöhön.  

Aseman Lapset ry:n kehittämässä löytävässä nuorisotyössä nuorisotyöllistä osaamista viedään kauppakeskuksiin, julkisen liikenteen risteyskohtiin sekä muualle julkisiin tiloihin, missä nuoret viettävät aikaansa. Kohderyhmänä ovat kaikki näissä tiloissa aikaansa viettävät nuoret. 

Toiminnassa yhteistyötä tehdään yli organisaatio- ja sektorirajojen esimerkiksi poliisin, järjestyksenvalvonnan, koulujen ja sosiaalityön kanssa. 
    
Aseman Lapsilla on tällä hetkellä löytäjiä pääkaupunkiseudulla. Sen lisäksi toimintaa on juurrutettu Jyväskylään, Ouluun ja Tampereelle. Haemme nyt tiimiimme vahvistusta Kuopioon. 

Keskeiset työtehtäväsi 

Työssä jalkaudut lähtökohtaisesti 2–3 kertaa viikossa nuorten pariin mahdollistaen yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa nuorten turvallista, omaehtoista ajanviettoa. Katutyön tarkoitus ei ole nuorten aktivoiminen tai häätäminen, vaan kohtaaminen, keskusteleminen ja aikuisen läsnäolon mahdollistaminen. 

Katutyössä ennakoit ja tartut puuttumista vaativiin tilanteisiin, kutsut tarvittaessa apua paikalle tai järjestät tarkoituksenmukaisen jatkotyöskentelyn.  

Kohtaavan työn lisäksi havainnoit toimintaympäristöä ja viet ilmiötason tietoa tarkoituksenmukaisten tahojen tietoon. Olet siis kiinnostunut osallistumaan erilaisten verkostojen toimintaan ja tarvittaessa myös luomaan uusia. 

Lisäksi olet mukana kouluttamassa ja perehdyttämässä muita toimijoita julkisissa tiloissa toteutettavaan nuoria kohtaavaan työhön.  

Mitä odotamme sinulta? 

Työ edellyttää nuoriso- tai sosiaalialan (nuoriso-ohjaaja, yhteisöpedagogi, sosionomi) tai vastaavaa tutkintoa, vähintään muutaman vuoden kokemusta sekä nuorten että eri alojen ammattilaisten kanssa työskentelystä, palvelujärjestelmän tuntemusta, hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä toimia nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Savon kielen taito lasketaan eduksi. 

Arvostamme kehittämishalua, aloitteellista, toimeen tarttuvaa työotetta ja katsomme eduksi aiemman kokemuksen katutyöstä. Olet myös valmis raportoimaan säännöllisesti omasta työstäsi. Työ sisältää ilta- ja viikonlopputyötä ja edellyttää valmiutta matkustamiseen. 

Mitä tarjoamme sinulle? 

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen toimintaympäristön ja hyvät mahdollisuudet kehittää osaamistasi. Pääset myös vaikuttamaan oman työsi sisältöön. Työssäsi sinulla on tukena oman tiimin lisäksi järjestön muu osaaminen. Tarjoamme kivat työkaverit ja joustavan työyhteisön. Käytössämme ovat muun muassa laajat työterveyspalvelut sekä lounas-, kulttuuri- ja liikuntaetuudet. 

Heräsikö kiinnostuksesi? 

Tehtävään voit hakea to 13.2.2020 mennessä lähettämällä hakemuksen ansioluetteloineen sähköpostilla susanna.ylimys [at] asemanlapset.fi. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, joten toimithan ripeästi! 
 
Mainitse hakemuksessa myös palkkatoiveesi. Työ on määräaikainen ja kestää 12 kuukautta. Toivomme, että voit aloittaa työssä mahdollisimman pian. Työssä noudatetaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Lisätietoja antaa löytävän nuorisotyön toimintavastaava Susanna Ylimys, p. 043 211 24 35. 

Aseman Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Järjestön luonteeseen kuuluu nopea reagoiminen nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin. Toiminnassa luodaan aktiivisesti kumppanuuksia monenlaisten, joskus yllättävienkin yhteistyötahojen kanssa.  
 
Toimintamuotojamme ovat löytävän nuorisotyön lisäksi nuorille turvallisia kohtaamispaikkoja tarjoava Walkers-toiminta, tunne- ja vuorovaikutustaitoja vahvistava Friends-toiminta, alaikäisten sovitteluun keskittyvä katusovittelutoiminta, kiusaamiseen puuttuva K-0 -työ sekä nuorten rikoskierteen katkaisemiseen tähtäävä Pasila-hanke.  
 
Lisäksi työskentelemme seksuaaliterveyden, itsetuntemuksen ja seurustelun pelisääntöjen vahvistamiseksi Tyttötyö-projektissa, hankalassa työmarkkina-asemassa tai muun syrjäytymisuhan alla olevien nuorten tukemiseksi 3T-hankkeessa sekä toisen asteen opintopolkujen sujuvuuden tukemiseksi Takku-hankkeessa.

Katso videoesittely jalkautuvasta nuorisotyöstä tästä.


 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

02.06.20

Walkers-bussin toiminta kesällä

Keikka on alkamassa ja nuotit hukassa. Nuorten tehtävänä on auttaa hajamielistä muusikkoa! – Walkers-bussi...

Lue lisää

28.05.20

Poikkeusaika on lisännyt nuorten välinpitämättömyyttä

Arjen aikataulujen väheneminen on saanut osan nuorista höllentämään suhtautumistaan päihteiden käyttöön ja päihtyneenä...

Lue lisää

18.05.20

Pasila-hankkeen arkea poikkeusoloissa: Koulutehtäviä ja kuulumisia

Viime viikkoina Pasila-hankkeen asiakkaiden kanssa työskentely on ollut ennen kaikkea koulunkäynnin...

Lue lisää

08.05.20

Mutsifrendit luotsaavat vanhemmille suunnattua henkistä happihyppelyä

Perheet ovat olleet kovilla etäkoulun, -töiden, tiskivuoren ja ruoanlaiton yhteensovittamisessa. Huolta onkin kannettu...

Lue lisää