Frontpage / Ajankohtaista

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiimme

Perustyömme ohella osallistumme moniin ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Näiltä sivuilta löydät keskeiset tiedot tulossa olevista ja jo menneistä menoistamme.

Olemme nopeita tarttumaan eteen tulleisiin tilaisuuksiin, joten aina ihan viimeisin tieto ei ole välttämättä ennättänyt tänne saakka. Kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä suoraan eri toimintamuotojemme henkilökuntaan, jos joku asia sinua kiinnostaa. Henkilökuntamme yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -osiosta.


Uutiset

21.10.20

Työn takana: Tuomo Kantele, yhteisökehittäjä, löytävä nuorisotyö  Löytävässä nuorisotyössä nuorisotyöllistä osaamista viedään kauppakeskuksiin, julkisen liikenteen risteyskohtiin sekä muualle...

20.10.20

”Läsnäolo on vahvuutemme” Leila Pohjolainen aloitti Helsingin Walkers-toiminnassa vapaaehtoistyöntekijänä eli waparina vuoden 2019 lopulla. Lyhyessä ajassa hän on tehnyt suuren...

19.10.20

Saunalahdessa kokeillaan uudenlaista konseptia, sillä koronarajoitusten takia Walkers-bussilla on voinut viettää aikaansa vain kuusi nuorta kerrallaan. Bussikin ajaa alueelle, mutta pääasiallinen...

15.10.20

Työn takana: Taru Oikarinen, Walkers-nuorisotyöntekijä Helsingin Walkers-talo on kaikille 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kohtaamis- ja ajanviettopaikka. Se toimii avoimena nuorisokahvilana...

13.10.20

Lain mukaan jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus turvalliseen koulunkäyntiin. Kouluterveyskyselyn mukaan kuitenkin noin kuusi prosenttia koululaista kokee koulukiusaamista viikoittain tai vielä...

Tapahtumat

16.3.2021 - 09:00

kiusaamiskoulutus-1536x1213_1.jpgKoulutus: Kiusaamisen ehkäisy kodin ja koulun yhteistyöllä

Selvitätkö työssäsi lasten tai nuorten välisiä konfliktitilanteita? Kaipaatko lisää välineitä kiusaamisen ehkäisemiseen ja erilaisten konfliktitilanteiden ratkaisemiseen? Oletko pohtinut, mikä merkitys kotien kanssa tehtävällä yhteistyöllä on syntyneiden ristiriitatilanteiden selvittämisessä ja miten vanhemmat voisivat olla mukana torjumassa kiusaamista?

Suomen Vanhempainliitto ja Aseman Lapset ry järjestävät nelipäiväisen koulutuksen keväällä 2021. Koulutus antaa osallistujille tietoa kiusaamiseen liittyvistä ilmiöistä, välineitä puuttua erilaisiin konfliktitilanteisiin ja hoitaa niitä yhteistyössä kotien kanssa.

Vakavissa ristiriitatilanteissa on huomattu, että kodin ja koulun / oppilaitoksen yhteistyöllä on tilanteiden selvittämisessä keskeinen merkitys. Joskus ristiriitoja voi syntyä myös kodin ja koulun / oppilaitoksen välille. Koulutuksen tavoitteena on antaa välineitä kotien kanssa tehtävään yhteistyöhön siten, että kiusaamis- ja muut ristiriitatilanteet saadaan yhteistyön avulla ratkaistua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Koulutuksen avulla osallistujat saavat keinoja ottaa vanhemmat mukaan koulun ja oppilaitoksen kiusaamisen ehkäisevään työhön ja siihen, kuinka vanhempien osallisuus voidaan sisällyttää osaksi erilaisten konfliktilanteiden ratkaisemiseen liittyviä rakenteita.

Toteutus

Koulutukseen sisältyy neljä lähipäivää ja oppimistehtäviä. Työskentelytavat ovat vuorovaikutteisia ja dialogisia. Osallistujat pääsevät pohtimaan omia ja koulunsa toimintatapoja konfliktitilanteissa sekä yhteistyötä vanhempien kanssa. Koulutuksessa jaetaan myös hyviä toimintamalleja.

Koulutuspaikka

Helsinki (Koulutuspaikka tarkennetaan myöhemmin)

Lähipäivät ja teemat

Tiistai 16.3. Kiusaaminen ja yhteistyö kotien kanssa

Maanantai 29.3. Erään kiusaamistapauksen anatomia – mitä voimme oppia?

Tiistai 13.4. Konfliktinratkaisua ja yhteistyön tekemistä tukevat taidot

Maanantai 26.4. Kohti entistä turvallisempaa koulu-/oppilaitosyhteisöä

Koulutukseen osallistuvien toivotaan osallistuvan koko koulutuskokonaisuuteen.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu perusopetuksen sekä toisen asteen opettajille, johtajille ja rehtoreille sekä opetus- ja sivistysjohdon henkilökunnalle. Koulutus on maksuton. Koulutukseen osallistuville tarjotaan koulutuspäivien aikana kahvit ja lounas.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislinkki avataan Suomen Vanhempainliiton sivuilla marraskuussa 2020.

Järjestäjät

Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Suomen Vanhempainliitto ja Aseman Lapset ry. Koulutus toteutetaan Opetushallituksen rahoituksella.

 

vanhempainliitto_rgb_original_verkko_dokumentti1.jpg                                 al_uusilogo_mv_nettiin_0.jpg

 


 

17.11.2020 - 09:00

Friends-toiminta mukana Mielenterveysmessuilla 17.–18.11.2020

Tapahtuma järjestetään verkossa. Aseman Lasten osuudesta tarkempia tietoja lähempänä ajankohtaa. Osa ohjelmasta on jo julkaistu ja ilmoittautuminen alkanut: www.mielenterveysmessut.fi


 

11.11.2020 - 09:00

Lasten, nuorten ja vanhempien mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman koulutuksia 

Kasvatusalan ammattilainen – millainen lasten ja nuorten mielenterveyden vahvistaja sinä olet? Koetko, että sinulla on tarvittava osaaminen tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen arjessa?

Friends-ohjelma on lasten, nuorten ja aikuisten mielen hyvinvointia edistävä sekä ahdistusta ja masennusta ennaltaehkäisevä ohjelma. Sitä voidaan hyödyntää muun muassa päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotyössä ja terveydenhuollossa ryhmä- ja yksilötyössä. Ohjelman avulla opitaan tunnistamaan ja käsittelemään tunteita sekä käyttämään myönteisiä ajattelumalleja.​

Ohjelman käyttöönotto edellyttää ohjaajakoulutukseen osallistumista. Koulutuksessa tutustutaan ohjelman teoreettisiin lähtökohtiin, sisältöihin sekä käytännön toteutukseen. Koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelevät ammattilaiset. Koulutuksen hintaan (110 €) sisältyy ohjaajan opas ja yksi työkirja.

"Koulutuspäivään oli rakennettu mukavasti innostavia käytännön harjoituksia, jotka saivat nauruhermot kutiamaan."

"Kirjan materiaalit ovat helposti omaksuttavissa ja niitä on helppo ottaa käytäntöön eskarilaisten kanssa."

"Vanhemmilta on saatu palautetta, että lapset nukahtavat iltatreenien jälkeen helpommin, kun olemme tehneet näitä harjoituksia.” (Palaute ohjelman hyödyntämisestä voimisteluvalmennuksessa).

Ohjelmasta on omat versiot eri-ikäisille. Syksyllä avoimia koulutuksia järjestetään seuraavasti:

HUOM! Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia koronatilanteen kehittymisestä. Mikäli tilanne vaatii pyrimme järjestämään koulutukset etäkoulutuksina!
 

Fun Friends (4–8-vuotiaille)

Lasten ohjelma (9–12-vuotiaille)

Nuorten ohjelma (13–16-vuotiaille)

Aikuisten ohjelman koulutukset

  • 7.10.2020 Helsinki (koulutus on tarkoitettu perheiden kanssa työskenteleville), ilmoittaudu mukaan

Friends på svenska

Koulutuksen hinta on 110 € ja se sisältää Friends -ohjelman ohjaajan oppaan sekä yhden työkirjan. Koulutuspäivä alkaa kello 9 ja päättyy noin 16. Lähetämme koulutukseen ilmoittautuneille tarkemman aikataulun ja lisätietoja koulutuksesta sähköpostilla viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Tulemme mielellämme myös sinun paikkakunnallesi! Ota yhteyttä: friends [at] asemanlapset.fi

Lue lisää Friends-ohjelmasta.

friends_jannitys_0.jpg
Kuvassa eskarilainen pohtii, miten eri tavoin keho voi viestiä meille jännityksestä.


 

17.10.2020 - 13:00

Aseman Lasten Tyttötyö mukana Oodi seksuaalisuudelle -konferenssissa Helsingissä 16.–17.10. 

Maarit Taipalisen puheenvuoro “Tietoa, taitoa ja turvallisten aikuisten tukea tytöille seksuaalisuuden kysymyksissä” la 17.10. klo 10

”Meillä on ollu koulussa tätä samaa juttua, mutta miks sä et oo ollu siellä?”
“Kiitti kaikesta tästä, tuntu hyvältä jo pelkästään se et tiesi et joku oikeesti jaksaa kuunnella.”  maarit_0_0_0.jpg

Muun muassa tällaisia kommentteja Aseman Lasten Tyttötyö-projektissa työskentelevä Maarit Taipalinen (kuvassa) on kuullut nuorilta työstään. 

Konferenssin puheenvuorossaan Taipalinen käsittelee muun muassa sitä, millaiset kysymykset nuoria seksissä ja seksuaalisuudessa pohdituttavat, mitä havaintoja ja huomioita työssä on tehty ja mitä nuoria kohdatessa on hyvä huomioida. Nuoret esimerkiksi usein työskentelyn alussa testaavat, nolostuuko tai suuttuuko työntekijä. Miten aikuisen kannattaa tähän suhtautua? Tule kuulemaan ja keskustelemaan tästä ja muista nuorten maailmaa koskettavista kysymyksistä lokakuussa!

Oodi seksuaalisuudelle -konferenssin ohjelmaa on mahdollisuus seurata myös etänä. Etäosallistumiseen myydään vielä lippuja.  Tutustu konferenssin ohjelmaan: https://seksologinenseura.fi/oodi-seksuaalisuudelle/

Tyttötyössä keskitytään 13–21-vuotiaiden tyttöjen seurustelu- ja seksuaaliterveyteen, omien rajojen tunnistamiseen ja turvataitojen vahvistamiseen. Yksilötyöllä ja ryhmätoiminnalla on työskennelty muun muassa sellaisten teemojen parissa kuin rajaton seksuaalisuus, seksuaalisen identiteetin etsiminen ja itsetunto. Lisäksi on järjestetty erilaisia työpajoja, kuten ihastumista, seurustelua, eroa ja surua käsittelevä rakkauspaja. Työtä rahoittaa Eva Ahlströmin säätiö.


 

30.9.2020 - 11:00

Arjen kysymysten pohdintaa ja nayttokuva_2020-9-22_kello_14.06.17_0.png

tunnetaitoja 18–29-vuotiaille

Tunnetko nuoria, joiden opinto-, työ tai muut tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole vielä hahmottuneet? Voisivatko he hyötyä viikoittaisista tapaamisista?

Syyskuun lopulla alkavat ryhmätapaamiset, joita ohjaavat Aseman Lasten ja Live Palveluiden 3T- hankkeen ja mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman työntekijät.

Ryhmä on tarkoitettu 18–29-vuotiaille, pääkaupunkiseudulla asuville nuorille ja nuorille aikuisille, jolla työ- ja opintoasiat ovat vielä pohdinnan alla tai tauolla. Ryhmä kokoontuu pohtimaan yhdessä erilaisia teemoja kuten hyvä arki, talouden hallinta, tukiviidakossa selvitytyminen, tulevaisuuden suunta ja tunnetaidot.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 30.9.–18.11. klo 11–13. Mukaan voi ilmoittautua Ronja Turkalle osoitteella ronja.turkka [at] inlive.fi tai puhelinnumeroon 040 620 4223.