Frontpage / Ajankohtaista

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiimme

Perustyömme ohella osallistumme moniin ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Näiltä sivuilta löydät keskeiset tiedot tulossa olevista ja jo menneistä menoistamme.

Olemme nopeita tarttumaan eteen tulleisiin tilaisuuksiin, joten aina ihan viimeisin tieto ei ole välttämättä ennättänyt tänne saakka. Kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä suoraan eri toimintamuotojemme henkilökuntaan, jos joku asia sinua kiinnostaa. Henkilökuntamme yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -osiosta.


Uutiset

12.02.20

Vill du göra ett meningsfullt arbete där du kan påverka utvecklingen av rörligt ungdomsarbete? Vi söker nu en professionell projektkoordinator för ungdomsarbete. Walkers on Wheels 2 är Stationens...

05.02.20

Oletko alle 30-vuotias, täysi-ikäinen, nuori aikuinen? Oletko reipas ja tulet hyvin juttuun ihmisten kanssa? Oletko tällä hetkellä työtön ja kiinnostunut työstä nuorten...

05.02.20

Hyvää tarkoittavat aikuiset, jotka eivät asetu lapsen ja nuoren asemaan ja näkökulmaan, voivat saada aikaan kohtalokkaita tuloksia päätöksillään ja teoillaan. Lapsella ja nuorella oikeus on tulla...

30.01.20

Haluatko tehdä merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä liikkuvan nuorisotyön kehittämisessä? Etsimme nyt nuorisotyön ammattilaista hankekoordinaattoriksi.  Walkers on ...

22.01.20

Aseman Lasten toimistotilat Narinkkatorin kupeessa vaihtuvat tammi-helmikuun vaihteessa uusiin tiloihin osoitteessa Annankatu 26 A, 5. kerros. Muutos koskee pelkästään toimistotilojamme ja järjestön...

Tapahtumat

25.4.2020 - 13:00

Aseman Lasten Tyttötyö mukana Oodi seksuaalisuudelle -konferenssissa Helsingissä 24.–25.4. 

Maarit Taipalisen puheenvuoro “Tietoa, taitoa ja turvallisten aikuisten tukea tytöille seksuaalisuuden kysymyksissä” la 25.4. klo 13

Puheenvuorossa eritellään nuorten kanssa työskentelyn erityispiireitä lähtien siitä, millaisia asioita keskustelun avauksessa nuorten kohdalla tulee huomioida. Nuoret aistivat herkästi, jos aikuinen vetäytyy liiaksi ammattiroolin taakse tai aikuinen ei muuten ole oma itsensä. Monien kohdalla toiminnallisuus on avain puheyhteyteen: joko aiheeseen liittyvän tehtävän tai sopivan oheistoiminnan avulla.

Puheenvuorossa käsitellään myös muun muassa nuoren taustan vaikutuksia seksuaaliseen käyttäytymiseen. Osalla nuorista on esimerkiksi selvästi suurempi riski joutua kaltoinkohtelun kohteeksi. Yhtenä havaintona työssä on myös ollut suuri vaihtelu nuorten seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvissä tiedoissa.

Tutustu konferenssin ohjelmaan: http://seksologinenseura.fi/oodi-seksuaalisuudelle/ohjelma/

Tyttötyössä keskitytään 13–21-vuotiaiden tyttöjen seurustelu- ja seksuaaliterveyteen, omien rajojen tunnistamiseen ja turvataitojen vahvistamiseen. Työtä on toteutettu osana järjestön avointa toimintaa, pienryhmätoimintana ja yksilötyönä.

Tavoitteena on tuoda seksuaaliterveyttä vahvistavaa toimintaa osaksi toimintoja, joissa jo entuudestaan kohdataan paljon erilaisia, myös riskitilanteissa eläviä nuoria naisia. Tavoitteena onkin tehdä seksistä ja seksuaalisuudesta keskustelemisesta arkinen osa vapaa-aikaa.


 

23.4.2020 - 09:00

Katusovittelukoulutus Espoossa toimiville kasvatusalan ammattilaisille huhtikuussa 

Katusovittelu on nuorisoystävällinen ja nopeaan reagointiin pyrkivä rikosten ja riitojen sovittelumenettely alaikäisiä osallisia sisältävissä asioissa. Se on Norjassa kehitetty työmuoto, jonka Aseman Lapset on mukauttanut suomalaiseen rikosoikeusjärjestelmään sopivaksi. Katusovittelussa eri aloilla ja organisaatioissa työskentelevät nuorten kohtaamisen ammattilaiset tekevät yhteistyötä alueellisten sovittelutoimistojen kanssa. 

Sovittelumenetelmä ja sen taustalla oleva restoratiivisen ajattelun ja toiminnan teoria tarjoavat nuoriso- ja sosiaalialojen työntekijöille uusia, konkreettisia keinoja ja työkaluja paitsi konfliktien käsittelyyn ja rikoksilla oireilevien nuorten kanssa tehtävään työhön, myös muuhun asiakastyöhön. Lisäksi koulutus tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisiin yhteistyökumppanuuksiin.

Maksuton koulutus on kaksipäiväinen ja osallistujilta edellytetään osallistumista molempiin päiviin. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Espoossa toimiville kasvatusalan ammattilaisille. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: katusovittelu [at] asemanlapset.fi

Aika: 23. ja 28.4. klo 9–16
Paikka: Länsi-Uudenmaan sovittelutoimisto (Sinikalliontie 10, 02630 Espoo)

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: katusovittelu [at] asemanlapset.fi


 

10.3.2020 - 16:30

Espoon keskuksen asukasillassa ti 10.3. teemana Lasten ja nuorten Espoon keskus

Aseman Lasten pisteellä pohditaan nuorten turvallista ajanviettoa julkisissa tiloissa mahdollistavan löytävän nuorisotyön ja mielen hyvinvointia tukevan Friends-toiminnan johdolla vanhemmuutta ja sitä, miten säilyttää keskusteluyhteys teini-ikäiseen. Vanhemmilla on esimerkiksi mahdollisuus lähettää hyvän mielen postikortti omalle lapselleen.

Lämpimästi tervetuloa juttelemaan meidän ja monien muiden alueen lasten ja nuorten verkostoon kuuluvien toimijoiden kanssa. Paikalla on muun muassa kaupungin nuorisopalveluiden, liikuntapalveluiden, Mannerheimin lastensuojeluliiton, Me-talon ja alueen koulujen oppilashuollon työntekijöitä. Illan avaa muusikko Paleface!

espoon_keskus_asukasilta_0.png


 

10.3.2020 - 09:00

Julkisiin tiloihin jalkautuvan nuorisotyön syventävä koulutus ti 10.3. klo 9–15 Helsingissä

Teetkö jalkautuvaa nuorisotyötä ja kaipaisit kollegoilta tukea esimerkiksi siihen, miten toimia, jos kohtaat päihtyneen tai lastensuojelulaitoksesta hatkaavan nuoren? Entä miten työn dokumentointia kannattaa hyödyntää työn suunnittelussa ja kohdentamisessa?

Muun muassa näihin teemoihin pureudutaan tiistaina 10.3. järjestettävässä koulutuksessa. Koulutuksen tarkoituksena on syventää julkisiin tiloihin jalkautuvan työn tietotaitoa, tehostaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken sekä kirkastaa työn dokumentoinnin ja arviointityön merkitystä työn vaikuttavuuden lisäämisessä.

Koulutus on suunnattu ammattilaisille, joilla on jo perustiedot jalkautuvasta työstä. Sinulla on käsitys, miten nuoria kohdataan ja kontaktoidaan julkisissa tiloissa ja millaisia työturvallisuuteen liittyviä asioita työmuodossa tulee huomioida. Lähtökohta on, että olet tehnyt ainakin jonkin verran julkisiin tiloihin jalkautuvaa nuorisotyötä myös muuten kuin osana koulujen päättäreiden, vapun ja vastaavien nuorten suosimien juhlien yhteydessä toteutettuja operaatioita. 

Koulutuksessa pureudutaan siis ainakin seuraaviin sisältöihin:

  • erilaisten puuttumista vaativien tilanteiden hoito (esimerkiksi nuorten väliset tappelut, päihtyneiden nuorten tai lastensuojelulaitoksista hatkaavien nuorten kohtaaminen ja jatkotoimenpiteet)
  • työn dokumentointi ja sen hyödyntäminen työn suunnittelussa, kohdentamisessa ja kehittämisessä
  • yhteistyöverkostojen hyödyntäminen –  eri ammattilaisten tietojen ja taitojen hyödyntäminen myös verkostotapaamisten ulkopuolella, osana arkityötä

Koulutuksessa hyödynnetään kokemuksia Aseman Lasten ja yhteistyökumppaneiden työssä vastaan tulleista vaativammista tilanteista. Huomioimme sisällöissä osallistujien toiveita, joita kartoitamme ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa jakamaan kokemuksiasi ja ajatuksiasi sekä oppimaan kollegoilta uutta! Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Lounas on omakustanteinen. 

Aika: ti 10.3. klo 9–15

Paikka: Aseman Lapset ry:n Walkers-talo, Simonkatu 1–3, 00100 Helsinki. Sisäänkäynti Narinkkatorin puolelta.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään pe 6.3. tästä. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 10. Koulutukseen mahtuu 30 osallistujaa.

Lisätietoja: löytävän nuorisotyön toimintavastaava Susanna Ylimys, p. 043 211 2435, susanna.ylimys [at] asemanlapset.fi.

jalkaudutaan_0.jpg


 

 

28.2.2020 - 09:00

Lasten, nuorten ja vanhempien mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman koulutuksia 

Kasvatusalan ammattilainen – millainen lasten ja nuorten mielenterveyden vahvistaja sinä olet? Koetko, että sinulla on tarvittava osaaminen tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen arjessa?

Friends-ohjelma on lasten, nuorten ja aikuisten mielen hyvinvointia edistävä sekä ahdistusta ja masennusta ennaltaehkäisevä ohjelma. Sitä voidaan hyödyntää muun muassa päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotyössä ja terveydenhuollossa ryhmä- ja yksilötyössä. Ohjelman avulla opitaan tunnistamaan ja käsittelemään tunteita sekä käyttämään myönteisiä ajattelumalleja.​

Ohjelman käyttöönotto edellyttää ohjaajakoulutukseen osallistumista. Koulutuksessa tutustutaan ohjelman teoreettisiin lähtökohtiin, sisältöihin sekä käytännön toteutukseen. Koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelevät ammattilaiset. Koulutuksen hintaan (110 €) sisältyy ohjaajan opas ja yksi työkirja.

"Koulutuspäivään oli rakennettu mukavasti innostavia käytännön harjoituksia, jotka saivat nauruhermot kutiamaan."

"Kirjan materiaalit ovat helposti omaksuttavissa ja niitä on helppo ottaa käytäntöön eskarilaisten kanssa."

"Vanhemmilta on saatu palautetta, että lapset nukahtavat iltatreenien jälkeen helpommin, kun olemme tehneet näitä harjoituksia.” (Palaute ohjelman hyödyntämisestä voimisteluvalmennuksessa).

Ohjelmasta on omat versiot eri-ikäisille. Alkuvuodesta avoimia koulutuksia järjestetään seuraavasti:

Fun Friends (4–8-vuotiaille)

Lasten ohjelma (9–12-vuotiaille)

Nuorten ohjelma (13–16-vuotiaille)

Aikuisten ohjelma (Vanhempien kanssa työskenteleville)

  • 20.3. Helsinki (Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvatus- ja alakouluikäisten lasten vanhempien kanssa työskenteleville eri alojen ammattilaisille)
    Ilmoittaudu mukaan

Koulutuspäivä alkaa kello 9 ja päättyy noin 16. Lähetämme koulutukseen ilmoittautuneille tarkemman aikataulun ja lisätietoja koulutuksesta sähköpostilla viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Tulemme mielellämme myös sinun paikkakunnallesi! Ota yhteyttä: friends [at] asemanlapset.fi

Lue lisää Friends-ohjelmasta.

friends_jannitys_0.jpg
Kuvassa eskarilainen pohtii, miten eri tavoin keho voi viestiä meille jännityksestä.