Kolme avointa etävanhempainiltaa järjestetään maalis-toukokuussa ja niihin ovat kaikki huoltajat lämpimästi tervetulleita. Kysymyksiä voi laittaa sekä etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta että iltojen aikana chatin kautta. Kutsu vaikka tutut vanhemmat kisakatsomoon ja jatkakaa keskustelua myös vanhempainillan jälkeen!
Ensimmäisessä illassa maaliskuussa pohditaan, mistä teinin vanhemmat saavat vertaistukea ja mikä sen merkitys on. Toisessa illassa huhtikuussa kuullaan nuorisolääkäri Silja Kosolan alustus siitä, mitä muutoksia lapsessa tapahtuu, kun hän muuttuu nuoreksi. Kolmas ilta järjestetään toukokuun lopulla ja silloin nuoren reviirin laajenemisesta ja rajojen testaamisesta on puhumassa poliisi ja jalkautuvan nuoristyön ammattilaisia.
Kaikissa illoissa ovat mukana myös Aseman Lasten työntekijät Minttu Oinonen ja juontajana Eliisa Ahlstedt. Avoimet vanhempainillat järjestetään Zoomin kautta klo 18–19.30.
Voit ilmoittautua vaikka kaikkiin vanhempainiltoihin samalla kertaa! Vinkkaa myös kaverille!
Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostilla muutamaa päivää ennen tapahtumaa.
22.3. Apua! Vertaistukea teinin vanhemmille
12.4. Oho! Lapsi muuttui teiniksi
24.5. Hups! Nyt se teini mokasi
Lue vinkit vanhemmille kevään illoista klikkaamalla nappuiloita sivun alalaidassa!
Yhdenkään vanhemman ei pitäisi joutua pärjäämään yksin lastensa ja nuortensa kanssa. Tukiverkon ja vertaistuen merkitys on suuri kaikissa ikävaiheissa, myös teini-ikäisen kanssa.
Miten muut vanhemmat pärjäävät teini-ikäisten kanssa? Miten pidän huolta omasta hyvinvoinnistani ja jaksamisestani? Mistä löydän samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia? Miten tästä elämänvaiheesta voi ylipäänsä selvitä?
Illan aikana äänessä myös Samu Herttuainen vanhemman ja nuorisotyön ammattilaisen roolissa sekä mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman toimintavastaava Minttu Oinonen.
Teini-ikä on tärkeä kehitysvaihe, mutta usein haastavaa aikaa sekä nuorelle että vanhemmille. Vanhemman ei ole aina helppo ymmärtää tai hyväksyä muutoksia lapsessaan. Ymmärrystä ja keskusteluyhteyden ylläpitämistä voi helpottaa se, että tietää, mitä muutosten taustalla on.
Nuorisolääkäri Silja Kosola kertoo, mitä lapsessa tapahtuu, kun hän muuttuu nuoreksi.
Mitä tapahtuu teinin aivoissa? Mikä on normaalia ja milloin on syytä huolestua? Miten vanhempi voi pärjätä ja olla lapsensa tukena?
Teini-ikäinen viettää entistä enemmän aikaa kavereidensa kanssa, liikkuu ensimmäistä kertaa ilman vanhempiaan laajemmilla alueilla –ja välillä tapahtuu myös ylilyöntejä. Nuoruuteen kuuluu rajojen testaaminen ja usein myös sääntöjen rikkominen.
Mitä vanhemmat voivat tehdä, kun nuoren vapaa-ajan vietto huolestuttaa? Mitä sitten tehdään, kun jotain sattuu? Miten nuorten ajanvietosta saadaan turvallisempaa?
Illan aikana kuullaan poliisin ja nuorisotyön ammattilaisten ajatuksia nuoren elinpiirin laajentumisesta ja vanhempien roolista siinä.