Kevään aikana käsitellään lapsen muuttumista teiniksi: Mitä teinin aivoissa oikein tapahtuu? Miten sekä teini että vanhemmat voivat selvitä läpi muutosten ja tunnekuohujen? Mistä löytyy vertaistukea teinin vanhemmille? Mitä tehdään sitten, kun teinille sattuu ja tapahtuu?

Kolme avointa etävanhempainiltaa järjestetään maalis-toukokuussa ja niihin ovat kaikki huoltajat lämpimästi tervetulleita. Kysymyksiä voi laittaa sekä etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta että iltojen aikana chatin kautta. Kutsu vaikka tutut vanhemmat kisakatsomoon ja jatkakaa keskustelua myös vanhempainillan jälkeen!

Ensimmäisessä illassa maaliskuussa pohditaan, mistä teinin vanhemmat saavat vertaistukea ja mikä sen merkitys on. Toisessa illassa huhtikuussa kuullaan nuorisolääkäri Silja Kosolan alustus siitä, mitä muutoksia lapsessa tapahtuu, kun hän muuttuu nuoreksi. Kolmas ilta järjestetään toukokuun lopulla ja silloin nuoren reviirin laajenemisesta ja rajojen testaamisesta on puhumassa poliisi ja jalkautuvan nuoristyön ammattilaisia.

Kaikissa illoissa ovat mukana myös Aseman Lasten työntekijät Minttu Oinonen ja juontajana Eliisa Ahlstedt. Avoimet vanhempainillat järjestetään Zoomin kautta klo 18–19.30. 

Voit ilmoittautua vaikka kaikkiin vanhempainiltoihin samalla kertaa! Vinkkaa myös kaverille!

Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostilla muutamaa päivää ennen tapahtumaa.

Kysy lisää!

Minttu Oinonen

suunnittelija-kouluttaja

12.4. Oho! Lapsi muuttui teiniksi
24.5. Hups! Nyt se teini mokasi

Ilmoittaudu mukaan!

Lue, mitä ensimmäisessä illassa puhuttiin:
23.3. Apua! Vertaistukea teinin vanhemmille

Kuvassa teksti APUA! Vertaistukea teinin vanhemmille

.

 

To 23.3. klo 18–19.30 Apua! Vertaistukea teinin vanhemmille

Yhdenkään vanhemman ei pitäisi joutua pärjäämään yksin lastensa ja nuortensa kanssa. Tukiverkon ja vertaistuen merkitys on suuri kaikissa ikävaiheissa, myös teini-ikäisen kanssa.

Miten muut vanhemmat pärjäävät teini-ikäisten kanssa? Miten pidän huolta omasta hyvinvoinnistani ja jaksamisestani? Mistä löydän samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia? Miten tästä elämänvaiheesta voi ylipäänsä selvitä?

Illan aikana äänessä myös Samu Herttuainen vanhemman ja nuorisotyön ammattilaisen roolissa sekä mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman toimintavastaava Minttu Oinonen.

 

LUE ILLAN VINKIT 

Kuvassa teksti OHO! Lapseni muuttui teiniksi

.

 

Ke 12.4. klo 18–19.30

Oho! Lapsi muuttui teiniksi

Teini-ikä on tärkeä kehitysvaihe, mutta usein haastavaa aikaa sekä nuorelle että vanhemmille. Vanhemman ei ole aina helppo ymmärtää tai hyväksyä muutoksia lapsessaan. Ymmärrystä ja keskusteluyhteyden ylläpitämistä voi helpottaa se, että tietää, mitä muutosten taustalla on.

Nuorisolääkäri Silja Kosola kertoo, mitä lapsessa tapahtuu, kun hän muuttuu nuoreksi.

Mitä tapahtuu teinin aivoissa? Mikä on normaalia ja milloin on syytä huolestua? Miten vanhempi voi pärjätä ja olla lapsensa tukena?

Kuvassa teksti HUPS! Nyt se teini mokasi

.

 

Ke 24.5. klo 18–19.30 Hups! Nyt se teini mokasi

Teini-ikäinen viettää entistä enemmän aikaa kavereidensa kanssa, liikkuu ensimmäistä kertaa ilman vanhempiaan laajemmilla alueilla –ja välillä tapahtuu myös ylilyöntejä. Nuoruuteen kuuluu rajojen testaaminen ja usein myös sääntöjen rikkominen.

Mitä vanhemmat voivat tehdä, kun nuoren vapaa-ajan vietto huolestuttaa? Mitä sitten tehdään, kun jotain sattuu? Miten nuorten ajanvietosta saadaan turvallisempaa?

Illan aikana kuullaan poliisin ja nuorisotyön ammattilaisten ajatuksia nuoren elinpiirin laajentumisesta ja vanhempien roolista siinä.

 

ILMOITTAUDU MUKAAN!

Tilaa uutiskirjeemme